28 iulie – Expoziția de pictură cu vânzare a artistului Paul Surugiu-Fuego – „VITRALII”

Vă invităm pe 28 iulie 2016, începând cu ora 19.00, la expoziția de pictură cu vânzare a artistului Paul Surugiu-Fuego, denumită „VITRALII”, care se va desfășura la Restaurantul DORNA din Stațiunea Mamaia. Evenimentul va fi unul cu totul deosebit, în care veți putea asculta muzică de calitate, descoperind multiplele talente ale lui Paul Surugiu. Invitații speciali, surprizele, momentele artistice, dar și picturile sensibile vor desăvârși atmosfera, transformând-o într-o seară cu parfum de artă la mal de mare.
Pentru Fuego, arta plastică reprezintă un nou mod de exprimare și o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie a anului 2015 lansa proiectul „ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET”, o inițiativă care-și propune să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente.
Astfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării. În 8 luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 50 de cazuri, printre care amintim artiști mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Ileana Constantinescu, Floarea Ionița, Dan Hatmanu, Gheorghe Urschi și mulți alții. Acum, cu implicarea voastră, proiectul poate merge mai departe și poate face noi minuni pentru cei ce într-adevăr și-au pus viața în slujba artei, ori pentru cei ce pășesc acum, timizi și fără posibilități, în mijlocul ei.
Veți descoperi poezia tăcută a culorilor, într-un exercițiu de introspecție a artistului Paul Surugiu, care pictează cântece și ascultă povești ale picturilor. Colecția „VITRALII”, simbolizează formele naturii în starea lor imaginară, ca și cum ar fi originea a tot, atingând teme variate. Cu neclaritate, din culori multiple, începuturile parfumate, florile discrete, casele de cândva ori păunii multicolori, sub forma fragilă, ne dau avânt, ne sădesc bazele unor frumoase amintiri. Cu romantism, tehnica lui Paul Surugiu ne introduce într-o poveste, multicoloră, difuză, care transmite sinceritate și onestitate din punct de vedere artistic.
“Pictura e o terapie ce-mi dă putere. Am pus suflet în nașterea operelor mele și mă pot mândri cu niște timp investit cu folos. Cu pictura pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețe, ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei. Dincolo de asta, sunt fericit că pot ajuta pe cei ce ne-au alinat cândva copilăria, dar și pe tinerii care acum, la start de carieră, au nevoie de noi!“ (PAUL SURUGIU – FUEGO)
Iubitorii de artă, oamenii ce-și doresc să sprijine acest proiect nobil, specialiștii dar și publicul larg căruia expoziția i se adresează în egală măsură sunt invitați să participe la evenuiment, pe 28 iulie, de la ora 19.00, la Restaurantul DORNA din Mamaia.
Curatorul evenimentul va fi criticul de artă și director al Muzeului de Artă din Constanța, Doina Păuleanu. Pentru detalii intrați pe www.artbyfuego.ro, dar și pe paginile de Facebook: ART BY FUEGO și Paul Surugiu – Fuego.
Publicat de:
Fan Club Fuego Romania
14 iulie 2016