Celebritățile au admirat uimite tablourile lui Fuego! Artistul a avut primul său vernisaj

Toată floarea cea vestită a lumii artistice românești, de la interpreți la vedete de televiziune, pictori, sculptori, scriitori, poeți și actori, a venit să-l susțină pe Paul Surugiu – Fuego la prima sa expoziție de pictură – Flori de rouă, care s-a vernisat marți, 31 mai, la Casa de Licitații Goldart din București.
Evenimentul a fost unul de înaltă ținută, în spațiul respectiv, cu aer boem, fiind expuse 40 de picturi realizate cu migală și măiestrie de către artist, ca un simbol al celor 40 de ani pe care-i va împlini pe 23 august. Scopul proiectului său este unul nobil – majoritatea fondurilor strânse din vânzarea picturilor merg către marile legende ale României – actori, cântăreți, scriitori, sportivi – care au nevoie de sprijinul său, dar și către tinerele talente, care trebuiesc încurajate și promovate.
Pe 31 mai i-au fost alaturi mai ales colegi de breasla, dar si oameni de cultura, artisti plastici, critici de arta. Este suficient sa enumeram doar cateva nume: Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, reputatul Alexandru Ghilduş, unul dintre cei mai activi artişti plastici contemporani, profesor la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, fost Preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România si fost decan al Facultăţii de Arte Decorative şi Design, acum director al Casa de Licitaţii GoldArt, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Irina Loghin, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Stela Enache, Marina Almășan, compozitorul Jolt Kerestely, Octavian Ursulescu, Ozana Barabancea, Anca Pandrea, Teo Trandafir, Alesis, Silvia Chifiriuc, Horia Moculescu, Carmen Movileanu, criticii de arta Marius Tiţa şi Geta Deleanu, Carmen Aldea Vlad și mulți alții.
În cea de a doua zi, fanii sunt cei care au pășit pragul expoziției, ei având parte de un vernisaj special în care nu au lipsit surprizele. Admiratorii i-au umplut lui Paul Surugiu brațele cu flori, în semn de mulțumire pentru tot ceea ce face.
„Bucuria este că el dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalți. E foarte important să începem să știm că datorăm multora, că nu e nevoie să fim doar noi ceva în viață dacă nu știm să ne adresăm și celorlalți și să-i ajutăm pe ceilalți. Credeți-mă, sunt pictori mari care nu reușesc să transmită această sensibilitate.” a precizat Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român
În exclusivitate pentru Libertatea, Paul Surugiu a mărturisit că a avut emoții puternice, dar că acum este fericit că a putut spune și arăta că o pasiune poate transforma complet un om.
„Aveți încredere în pasiunea voastră! Pictura e o terapie pentru mine și vreau să cred că nu e în van. Proiectul meu îi sprijină pe cei care ne-au înfrumusețat copilăria și adolescența cu arta lor. Nu contează nimic altceva. Personal, nu-mi doresc statui, ci vreau doar ca exemplul meu să fie urmat de mai mulți și să nu-i uităm complet pe acești mari artiști care au nevoie de aprecierea și sprijinul nostru! „FLORILE DE ROUĂ” reprezintă cumva sufletul meu și toți anii aceștia de muncă pe scenă, în care florile mi-au fost martore!”
Picturile pot fi admirate în continuare, până pe 10 iunie, la Goldart, în București, strada I.L Caragiale nr.7 bis. Iată mai jos o colecție foto de la cele două evenimente speciale!

sursa: www.libertatea.ro