Vernisaj de pictură Parfumuri De Altădată – Paul Surugiu-Fuego

Vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 17.00, ART BY FUEGO în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași , vă invită la expoziția de pictură a artistului Paul Surugiu-Fuego, ce poartă denumirea „PARFUMURI DE ALTĂDATĂ”. Evenimentul, un adevărat regal al artelor și al bunăvoinței, va avea loc într-un decor de poveste, în Sala „Vasile Pogor” a celebrului Palat Roznovanu, actualmente sediul Primăriei Municipiului Iași, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.11, Iași.
Muzica de calitate se va împleti armonios, în prag de toamnă, cu un parfum al serilor de cândva, în orașul celor șapte coline, descoperind multiplele talente ale lui Paul Surugiu. Invitații speciali, surprizele, momentele artistice, dar și picturile sensibile vor desăvârși atmosfera.
„Parfumuri de altădată” este o definiție poetică oferită picturilor ce vorbesc despre emoții și lumini, despre multă sensibilitate.
Colecția prezentată la Iași simbolizează măreția visătorilor cu aripi împreunate, care-și deschid universul către infinitul de nedescris. Confuze, formele descriu un limbaj al culorilor ce te poartă dincolo de adevărul absolut și te îndeamnă să urci, să vrei și să crezi, să lupți pentru ce-ți dorești, deasupra lumii și-a tot ce te-ar putea opri! De asemenea, lucrările din această colecție vorbesc de idealul ce trebuie prins cu orice preț, acel infinit de posibilități și șanse ce ți se oferă, venind într-o cascadă în scurta ta existență. Important este să le decriptezi mesajul și să mergi, cu tot elanul, mai departe.
Pentru Fuego, arta plastică reprezintă un nou mod de exprimare și o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie a anului 2015 lansa proiectul „ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET”, o inițiativă care-și propune să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente.
Astfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării. În 8 luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 60 de cazuri, printre care amintim artiști mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Ileana Constantinescu, Floarea Ionița, Dan Hatmanu, Gheorghe Urschi și mulți alții. Acum, cu implicarea voastră, proiectul poate merge mai departe și poate face noi minuni pentru cei ce într-adevăr și-au pus viața în slujba artei, ori pentru cei ce pășesc acum, timizi și fără posibilități, în mijlocul ei.
http://artbyfuego.ro/cazuri-sprijinite-de-art-by-fuego/

„Vreau să aduc parfumurile de altădată în orașul cultural care mi-a purtat de atâtea ori pașii prin poezia lui Eminescu, prin poveștile lui Creangă, prin fața Teatrului Național sau în Copoul cu teii lui misterioși. Proiectul acesta are în prim plan arta și ajutorarea artiștilor pe care-i iubesc și pe care-i stimez. Pictura ma implineste, simt ca ma deconecteaza de toata nebunia si va incurajez si pe voi sa faceti altceva atunci cand aveti timp.
Nu sunt cine știe ce talent, eu știu doar atât, că am pus suflet în nașterea operelor mele și că mă pot mândri cu niște timp investit cu folos. Cu pictura asta pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețea ei ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei.” ( PAUL SURUGIU – FUEGO )
Iubitorii de artă, oamenii ce-și doresc să sprijine acest proiect nobil, specialiștii dar și publicul larg căruia expoziția i se adresează în egală măsură sunt invitați să participe la eveniment, pe 23 septembrie, de la ora 17.00, Sala „Vasile Pogor” a celebrului Palat Roznovanu, actualmente sediul Primăriei Municipiului Iași, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.11, Iași. Intrarea se face pe bază de invitație, iar acestea pot fi procurate, în limita locurilor disponibile, sunând la numerele de telefon 0744205937 sau 0748977521. Pentru detalii intrați pe www.artbyfuego.ro , dar și pe paginile de Facebook ART BY FUEGO și Paul Surugiu – Fuego

 

sursa: www.facebook.com
13 septembrie 2016