Actorul Dionisie Vitcu declarat membru de onoare al proiectului realizat de Paul Surugiu!

La Iași, timpul are farmec, lumea e deplină și cultura are acolo o altă însemnătate! Teatru, filarmonică, operă, literatură, dans, muzică, poezie, pictură – toate artele definesc un oraș în care proiectul ART BY FUEGO a fost la înălțime, ajutând tineri talentați și oferind premii oamenilor de valore. Unul dintre premii a mers către un mare actor. Îl știți din teatru și de pe micile ecrane, din seriale și televonele, dar și de pe marele ecrane, din excepționale ecranizări precum ACTORUL ȘI SĂLBATICII sau CHIRIȚA – DIONISIE VITCU.
Am acordat distincția maestrului VITCU pentru o viață așezată în fața publicului, dincolo de cortină, pentru personajele sale, pentru numeroasele fațete ale caracterului său artistic și pentru umorul incontestabil demostrat în numeroasele filme și piese de teatru din cei peste 50 de ani de carieră.
Un intelectual, un maestru al teatrului românesc, devotat scenei ieșene, Dionisie Vitcu face parte din generația de aur a contemporanilor, cu un har deosebit în a făuri comedia și naturalețea unui caracter. Decent, modest și simplu, teatrul l-a trăit, iar el, la rândul său, a crezut cu ardoare în visul pe care l-a transformat în profesie, în simbol. Pentru profesionalism și pentru activitatea sa, maestrul DIONISIE VITCU devine membru de onoare al proiectului ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET!