Ajutor nesperat pentru Anca Pandrea! Fuego a donat bani din vânzarea tablourilor pentru bustul lui Iurie Darie

Văduva lui Iurie Darie s-a liniștit că sculptura realizată de Constantin Sinescu în memoria regretatului actor este gata și că va fi dezvelită sâmbătă, cu ocazia parastasului de 4 ani. Un ajutor financiar nesperat a venit din partea artistului Paul Surugiu alias Fuego.
ADe patru ani, în luna noiembrie, Anca Pandrea respectă rânduielile bisericești, face pomană și slujbe speciale pentru Iurie Darie. “Am cumpărat 9 vase, niciodată nu iau număr cu soț, pentru că nu consider că Iura a plecat, e cu mine, cu noi. De asemenea, florile le duc cu soț. În patru ani, cred că l-am visat de trei ori. Vorbesc cu el noaptea. Mă trezesc și vorbesc cu puiul meu, mi-a transmis mental să nu fiu supărată, să fiu bucuroasă că reușesc să îi fac bustul”, a declarat, pentru Libertatea, Anca Pandrea. Actrița și-a folosit banii în scopul realizării bustului sculptat de Constantin Sinescu. Acesta a lucrat gratis, însă turnarea în bronz și alte cheltuieli au fost suportate de văduvă, care și-a folosit banii pentru realizarea acestui vis. Anca Pandrea a avut surpriza să constate că Fuego s-a oferit să contribuie financiar la realizarea lucrării în memoria regretatului actor. “Fuego a fost singurul om care m-a ajutat cum a putut el din vânzarea tablourilor. Din dragoste, artist pentru artist”, ne-a spus actrița.
Sâmbătă, la ora 13.30, Anca Pandrea, un preot și apropiații care vor să-l comemoreze pe Iurie Darie, se vor aduna în jurul mormântului regretatului actor, pentru pomenirea de 4 ani. Printre aceștia s-ar putea număra și persoane publice precum Cătălin Botezatu, Monica Pop și Fuego. Deși spera să poate hainele lui Iura, Anca Pandrea e nevoită să se reorienteze, întrucât acestea nu au fost încă modificate pe măsurile ei și vopsite în negru, așa cum ea își dorea. ”Vom merge acolo unde doarme puiul meu”, ne-a spus Anca Pandrea, înecată de lacrimi, făcând referire la durerosul eveniment de sâmbătă.

sursa: www.libertatea.ro
2 noiembrie 2016