Alpha Magazin: Fuego pregătește o nouă expoziție: Casa părintească nu se vinde!

Pentru orice lucru făcut cu profesionalism, e nevoie de dăruire si implicare. Într-un fel sau altul, nimic nu se construiește fără atenție, fără a fi focusat pe ceea ce faci. Paul Surugiu știe acest lucru și descoperă în orice moment noi surse de inspirație! Cu atât mai mult cu cât, pe 5 septembrie, la Casa Poporului, artistul va prezenta o colecție spectaculoasă denumită sugestiv „Casa părintească nu se vinde”!
Pornind de la ideea păstrării autenticității, Fuego și-a propus să lucreze de zor toată luna august, renunțând la vacanțe, pentru a vă surprinde cu emoții pe pânză – mici fragmente originale inspirate din casele românești străvechi, simboluri ale tradițiilor noastre fără de cusur. Așadar, a luat-o la pas pentru a descoperi frumuseți care să-i ofere inspirație. „Promit opere speciale, pentru că această nouă temă mă relaxează și-mi trezește amintiri de neuitat. „Art by Fuego” este proiectul care aduce liniște si împliniri, pentru mine si pentru voi!”, a declarat Fuego.
Inspirat la Muzeul Satului
Unul dintre locurile unde și-a găsit inspirația este Muzeul Satului. “Nu-mi dă bătăi de cap pictura, mai ales că o fac din plăcere, iar pe 5 septembrie dau startul unei expoziții de senzație, la Casa Poporului. Deci, am de lucru, este mai mult o încălzire, o provocare și un nou prilej de a ști că ce aștern eu pe pânză ajunge în locuința cuiva, fericește și nu în ultimul rând, face bine unui artist. Așa că acum am nevoie de inspirație! Și oare unde o puteam găsi cel mai potrivit decât la Muzeul Satului? N-am dubii că mă voi inspira din forma și arhitectura caselor pentru tablourile mele. Am găsit la muzeu tradiție, o mică parte a definiției noastre, bine conservate, pe care o recunosc și pe care știu că e necesar să o păstrăm! Ne luptăm pentru lucruri fără folos, dar uităm prea ușor de identitatea noastră! Pe ea voi pune eu în picturile ce vor desăvârși un an de când am lansat proiectul Art by Fuego”, a mărturisit Paul Surugiu pentru fanclubfuegoromania.com

sursa: alphamagazine.ro
09.08.2016