ART BY FUEGO ajută o tânără pianistă

Talentul se primește. E un dat, o genă, un cumul și cumva acesta vine firesc, cum la fel de firesc se poate pierde! La un moment dat intervine, pe lângă talent, munca, dorința de a evolua și puterea aceea indescriptibilă care ne face să ne dorim să fim printre cei buni. Nu e neapărat un maraton, ci e pur și simplu mersul onest al prețului corect! În astfel de cazuri crede și susține proiectul umanitar demarat de ART BY FUEGO. Paul pictează, crede în pasiunea sa și din fondurile strânse ajută, pe cât se poate, cu limite, marile legende ale României precum și tinerele talente.
Cu siguranță sunt mii de copii talentați. Nu-i putem sprijini pe toți, pentru că-i imposibil. Azi vă prezentăm o tânără de excepție, una dintre acele stele de viitor, căreia i se vede în ochi plăcerea de a cânta.
Visul Loretei Porumbescu, un nume predestinat parca, a fost, încă de mică, pianul. Și l-a imaginat ca pe o confirmare a vieții sale. Din părinți muzicieni, cu o situație modestă, a pornit pe drumul muzicii la 10 ani, studiind pianul la Scoala de Arte “Valeriu Hanganu” Cantemir, Rep. Moldova. Impreuna cu profesoara de pian, Oxana Nichiforov, a luat parte la multe concursuri din scoala, mai tarziu la Concursul Republican “Antonina Lucinschi” editia 1, orasul Chisinau. Studiind biochimie la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Bucuresti, simtea cat de mult îi lipseste pianul. In ultimii 2 ani de liceu, a continuat studiul la acest instrument, desi nu-l avea.
A fost încurajată să meargă mai departe de Nicu Mîţă, interpret de muzica populara. Cuvintele lui au fost importante pentru ea. Locuind la camin, nu avea instrument.
A facut multe incercari de a gasi un pian de studiu in Bucuresti. A fost inteleasa si primita sa exerseze la Liceul“I.L. Caragiale”, apoi la Centrul National de Arta “Tinerimea Romana” de catre domnul director, Voicu Enachescu. Gratie acestor oameni si perseverentei, astazi își continuă visul de a canta la pian, fiind studenta in anul I la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, clasa profesoarei Delia Pavlovici. Sub indrumarea acesteia, a reusit sa incheie semestrul I cu 10 la pian, participând la numeroase concursuri.
ART BY FUEGO a ajutat-o, cu puțin, pentru a menține visul nobil! Și poate că dincolo de acest ajutor, Paul Surugiu a încurajat-o să creadă și să studieze pentru a fi printre cei buni! Și ea va reuși!

fuego-tanara-pianista-2
“Daca pana acum stiam ca trebuie sa muncesc pentru a acumula cunostinte si dexteritate in muzica, acum ma simt mai responsabila de evolutia mea. Va multumesc pentru gestul financiar, dar si pentru cuvintele de incurajare.“ (LORETA PORUMBESCU)