“ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET”, un proiect grandios susținut de mari personalitați si oameni de cultura!

344
PAUL SURUGIU – FUEGO: Florile mele de roua au stralucit pe 31 mai la GOLDART! Ele au fost vedetele si au transformat evenimentul intr-o poveste frumoasa, cu dichis, in care i-am avut aproape pe oamenii la care tin, carora le multumesc pentru deschidere si pentru faptul ca si-au rapit cateva minute pentru a intra in lumea florala propusa de mine. Ma bucur ca au rezonat cu exemplul meu, acela de a sprijini marile legende, si credeti-ma, sunt onorat ca au fost acolo atatea personalitati, de la actori, la cantareti, oameni de arta si de afaceri, vedete de televiziune dar si prieteni apropiati la care tin.

fuego-vernisaj-31-mai-2016

In continuare va prezentam cateva impresii de la vernisajul “Flori de roua”…

11

RADU BOROIANU: “Paul Surugiu da un sens acestui talent oferindu-se celorlalti”
Bucuria este ca el da un sens acestui talent oferindu-se celorlalti. E foarte important sa incepem sa stim ca datoram multora, ca nu e nevoie sa fim doar noi ceva in viata daca nu stim sa ne adresam si celorlalti si sa-i ajutam pe ceilalti. Credeti-ma, sunt pictori mari care nu reusesc sa transmita aceasta sensibilitate.

112

IRINA LOGHIN: ”Doua din tablourile pictate de Paul Surugiu sunt in casa mea”
Le privesc, pe amandoua, cu atata drag si parca-mi dau o energie pozitiva… Sunt extraordinare!

1123

OCTAVIAN URSULESCU: Solidaritate alaturi de artisti!
Dacă si alti oameni, cu posibilitati mult mai mari, i-ar urma exemplul lui Paul Surugiu, care si-a transformat o pasiune din copilarie intr-o forma de a-si ajuta colegii artisti, am trai cu siguranta intr-o lume mai buna și mai frumoasa…

1233

STELA POPESCU: ”Paul Surugiu este un artist care munceste enorm”
Paul este genul de artist care nu are noapte, nu are zi, nu are kilometri pe care sa-i dispretuiasca, umbla de colo-colo cu o patima extraordinara. Mi se pare minunat pentru un artist, care deja are o asemenea notorietate, un asemenea succes si care este atat de bine primit de public, adica este o vedetă in adevaratul sens al cuvantului, sa-si daruiasca sufletul si timpul altei laturi a artei destul de complicate.

12345

GETA DELEANU: ”Paul Surugiu – Fuego picteaza lumini colorate”
Se vede clar cu cata pasiune nestavilita pictează Paul Surugiu, cu cata dragoste pentru culoare si pentru frumusetile ei infinite scaldate in baie de lumina, realizeaza naturile sale statice cu flori ca niste trofee pretioase oferite lumii.

211

CARMEN ALDEA VLAD: ”Paul Surugiu este un perpetum mobile in ceea ce inseamna perfecționismul”
Paul Surugiu a trudit de cand se stie, in altarul catedralei muzicii. Si-a construit zi de zi, noapte de noapte, saptamani, luni, ani, propria-i piramida umanista penduland între idealism si pragmatism, intre eteric si teluric, intre sunete si, de data recenta, cromatismele spectrului luminilor trepidantei sale vieti.

Fuego Stanca

GEORGE STANCA: “Expoziția ta de pictura uimeste”
Iata, si-n cazul tau, muzica interfereaza cu pictura. Confluenta miraculoasa. Sper ca extensia sa nu ramana la natura statica cu flori, sa fie si altceva. Oricum, se stravede ca simtul tau cromatic e legat indisolubil de cel muzical. Fac chiar o mirabila pereche.

2133

LUMINITA GHILDUS: ”Panzele lui Paul Surugiu, in culori calde, par o fereastra catre o lume cladita pe speranta”
Picturile lui Paul Surugiu – Fuego incarca privitorul de speranta prin exuberanta si spontaneitatea lor. Tema preferata a artistului este natura statica: florile sunt de fapt o reflectare a sinelui artistului, fondul vibrant cu transparente juxtapuse, evidentiaza puritatea culorilor din primul plan.

223

LUCIA OLARU NENATI: “Paul Surugiu a simtit ispita exprimarii pe un alt diapazon creativ”
Ne aflam acum in fata unei multitudini de tablouri realizate de artistul pe care lumea il cunoaste sub cognomenul de Fuego si privim aceste panze, mai ales florale, cu imagini optimiste, tineresti, romantice care, in definitiv, dau glas aceleiasi armonii artistice ca si muzica sa, atat iubita odinioara de poetul Grigore Vieru. Aceasta expozitie face ca din adancul memoriei noastre culturale sa rasune din nou adagio-ul horatian “Ut pictura poesis.”

322

NICOLAE DABIJA: “Fuego picteaza cantece”

Fuego picteaza cantece. El canta culori. Florile lui, as indrazni sa cred, sunt mai vii decat cele din gradini. Ele canta, pentru cei care au urechi sa le auda. Ele asculta, atunci cand Fuego le asterne pe panze cantand. Unul dintre marii interpreti ai Romaniei asaza pe panze florile care i s-au daruit ca acestea sa nu se ofileasca niciodata.

13654278_808655989271596_1765673341073000971_n

PAUL SURUGIU – FUEGO: Primul meu vernisaj a reușit, cred eu, să transmită ceea ce mi-am propus – liniște, pace și simplitate. Și da, pictura rămâne o terapie pentru mine, deconectându-mă complet atunci când pictez de la orice sursă de stres.

 

 

Publicat de:
Fan Club Fuego Romania
10 iulie 2016