Artistul plastic Tiberiu Prioteasa a fost sprijinit de proiectul Art by Fuego

Talentele strălucesc indiferent de popularitatea lor, de felul în care aleg să se prezinte lumii și de toate obstacolele pe care le întâmpină în viață. De multe ori, nu doar ajutorul financiar este important pentru a susține pe cineva, ci confirmarea muncii asidue, a frumuseții unei vocații demne de toată laudă. ART BY FUEGO este alături de cei care au forța de a găsi singuri resursele, de a deveni exemple și de a face în țara asta, profesii din talentul lor. Un astfel de exemplu, sprijinit de Paul Surugiu, este minunatul pictor Tiberiu Prioteasa, un tânăr excepțional, cu un univers artistic sublim, cu viziuni miraculoase și cu o deschidere spectaculoasă către artă.
Tiberiu s-a născut, dintr-o mirabilă sămânță de talent, în Tulcea, în anul 1988, iar începând din clasa a V-a și până în clasa a XII-a a urmat cursuri de desen, pictură și modelaj la Liceul de Artă “George Georgescu” din Tulcea.
Formarea i-a fost temeinică, încercând să nu lase deoparte bucuria de a face lucruri minunate pe pânză. În perioada liceului, a fost atras în mod special de cunoașterea profundă a lumii în care trăim. Astfel, a dedicat o mare parte a timpului istoriei și filosofiei, iar mai apoi a urmat cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității București. Tot aici, a absolvit un masterat în relații internaționale, iar ulterior a absolvit un masterat în administrație publică în cadrul SNSPA.
După terminarea studiilor, o educație de altfel, demnă și în concordanță cu viziunile și cu preocupările sale, a continuat să picteze, să aibă comenzi, să creeze o lume proprie, din bucurii nemăsurate. Este unul dintre acei tineri excepționali, care merită a fi oferit exemplu și care au înțeles că provocarea de a face ceva e aici, în România.
Paul a fost impresionat de talentul său și crede în ceea ce face, tocmai de aceea ART BY FUEGO îi va fi mereu alături, în toate proiectele pe care le va întreprinde. Tiberiu e un exponent, o întreagă istorie de talent, care merită să fie povestită și altora.
Nu i-a fost simplu, dar a trăit demn și nu se plânge, încercând doar să arate ce poate! Iată mai jos câteva dintre reflexiile sale, precum și pagina de Facebook unde îi puteți admira operele și de unde puteți achiziționa tablourile sale. Mult succes, Tiberiu!

https://www.facebook.com/Tablouri.TiberiuPrioteasa.

„ Încă de mic mi-a plăcut să desenez, iar culorile m-au fascinat atât de mult încât am acordat picturii o mare parte din timpul copilăriei mele. Îmi place să transpun pe pânză amintiri, gânduri și tot ceea ce este relevant și frumos, dintr-o perspectivă raţională. Dar, înainte de toate, caut în sertarele nebănuite ale propriului interior imagini și secvențe cultivate cu grijă de-a lungul timpului, care redau fidel atât dinamismul cât și statornicia naturii, precum și anumite ipostaze generate de multitudinea de sentimente umane. Apoi, când toate acestea devin subordonate instinctului creator, într-o anumită ordine sau într-un haos generalizat, aleg cu dibăcie uneltele capabile să sfideze tot ceea ce este mai dificil. La scurt timp, intervine un moment de incantație, iar suprafața se grăbește să prindă contur. Culorile se amestecă ca-ntr-un spectacol al genezei și compun noi nunațe și perspective. Iar din momentul în care culorile au obosit să alerge unele după altele – pe pânză, piatră, hârtie, ceramică sau oricare altă suprafață –, devin sedentare și împărtășesc aceeași consțiintă, pentru ca în final să creeze o relație indisolubilă. ” ( T.P )

 

Sursa: www.facebook.com/artbyfuego