Doamna profesor Mara Trofin devine membru de onoare al proiectului Art by Fuego!

Excelența a fost ridicată la rang de virtute în cadrul vernisajului de la Brașov, de pe 24 mai 2018. Am încercat acolo să arătăm oamenilor că putem ajuta, că putem face arta accesibilă și că oamenii își dau sufletul pentru scopuri înalte. Astfel, Paul Surugiu- Fuego a oferit distincția de membru de onoare pentru un păstrător al limbii române, o personalitate remarcabilă a Brașovului și a învățământului românesc – MARA TROFIN.
Aceasta a primit placheta realizată de ROMBERFIL pentru slujirea limbii române, ca pe-o icoană a frumosului, într-o lume dominată de superficialitate, pentru construirea unor reguli într-o luptă dusă continuu ca formele să poată căpăta conținut, pentru vocația didactică, seriozitatea și demnitatea sa, pentru activitatea de peste 35 de ani în învățământul românesc, atât de încercat pe parcursul anilor. Zeci de generații de elevi i-au cunoscut implicarea și bucuria de a incendia, la propriu, cunoștințele lor, cu valori și modele demne de urmat. A publicat peste 17 volume de specialitate, având o puternică implicare socială.
A definit în ani un caracter demn, al unui om integru, profesionist, pentru care principalul sens este acela de a creiona destine și de a le insufla dragostea pentru literatură, pentru gramatică, pentru litere și cuvânt! Un intelectual rasat, mentor, specială „maestră” într-ale cuvintelor și-a tehnicilor prin care acestea ajung în mințile tinerilor, pentru ambiție, voință și implicare, pentru toată activitatea sa, doamna profesor MARA TROFIN devine membru de onoare al proiectului ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET!

 

sursa: www.facebook.com/artbyfuego