Donație de carte și cd-uri prin Art by Fuego – Artă pentru suflet!

Întotdeauna am știut că oamenii sunt una cu rădăcinile lor și că sunt un complex al tuturor genelor care au contribuit la crearea lor. Așa se face că eu mă simt acasă în zona Moldovei, deși mi-s un ardelean ce locuiește actualmente la București!
Dar cumva povestea mea a început la SULIȚA, în județul Botoșani, căci tatăl meu s-a născut acolo, din neamul lui Surugiu. Istoria e scurtă și dureroasă.
În timpul celui de al doilea război mondial, bunicul meu și-a pierdut viața în lupte, iar bunica Stratenia, de baștină din Sulița, a fost nevoită să se retragă în Ardeal, la Turda, cu doi copii mici. Atunci s-a destrămat legătura cu Moldova, dar peste ani am reluat-o eu, fericit fiind să ajung pe tărâmurile prin care tatăl meu descoperea, cu ochi de copil, lumea.
Am fost onorat ca anul trecut, în luna februarie, pe scena Casei de Cultură din Botoșani să primesc titlul de cetățean de onoare al localității SULIȚA. Titlul mă responsabilizează, tocmai pentru că rădăcinile mele, sunt acolo.
Azi e rândul meu să fac ceva pentru SULIȚA.
Astfel, prin proiectul meu ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET, am donat Bibliotecii din satul de baștină al tatălui meu, peste 110 volume din literatura română și universală, utile pentru copiii din localitate, dar și 400 de CD-uri cu mine pe care le-au primit copiii de la școala gimnazială. Îmi doresc ca gestul meu să sprijine dezvoltarea tinerilor din Sulița și să prețuiască memoria strămoșilor mei!