Draga Olteanu Matei devine membru de onoare al proiectului Art by Fuego-Artă pentru suflet!

Anul se încheie maiestuos pentru proiectul de suflet al lui Paul Surugiu – locul trei în topul site-urilor de profil, 90 de povești sprijinite și peste 11.000 de prieteni aici pe Facebook. Dar la toate acestea, acum, în rândul membrilor de onoare ART BY FUEGO se înscrie și marea doamnă a teatrului românesc – DRAGA OLTEANU MATEI.
Prezent la un concert de colinde în Piatra Neamț, acolo unde actrița locuiește, Fuego a fost fericit să o decreteze simbolic membru de onoare și să-i ofere un trofeu ARTĂ PENTRU ETERNITATE ca semn al prețuirii sale și într-un fel, ca un „Mulțumesc” simplu și sincer pentru toată cariera, pentru roluri, putere, talent și implicare socială. Doamna Draga a fost impresionată de poveștile lui Paul și de felul în care acesta a reuși să sprijine artiștii dintr-o simplă pasiune. Poate una dintre cele mai reprezentative ale teatrului contemporan, de ieri până azi, Draga Olteanu Matei este o inspirație, o forță și o adevărată enciclopedie a artei românești.
“Teatrul a îndrăgit-o cu siguranţă. Numele i-a fost predestinat, iar luminile activităţii sale fac din întregul gen al românilor o capodoperă. Draga Olteanu Matei are şi forţă şi căldură la un loc, are dramă şi umor în aceleaşi doze în care le şi poate îmbina. Filmul şi teatrul i s-au înclinat şi preţuirea noastră, a tuturor, ar trebui să-i fie acum alinare.
Actorii au avut mereu bucuria de a primi în dar, pe scenă, aplauze. Simbolic, îi ofer aplauzele mele doamnei Draga şi scenei care a primit fiecare parte a talentului şi-a arderii sale. Există oameni şi fenomene. Există actori şi legende. Draga Olteanu Matei a fost un fenomen, a emanat, a răbufnit, a impresionat, transformându-se într-o legendă.
În urmă cu mulţi ani, a sădit o cărămidă la parcursul meu, dându-mi şansa de a mă afirma la un spectacol din care făcea parte împreună cu Rodica Popescu Bitănescu.
Doamna Draga Olteanu Matei e o virtute, fiind mai mult decât aş putea eu creiona în câteva vorbe. Ştiu doar că nimeni şi nimic nu ar putea construi caractere atât de contrastante, cu o tehnică de interpretare demnă de studiu.
În urmă cu vreo câţiva ani, mă copleşea spunându-mi “EL GRANDE FUEGO” – cel ce-i alină sufletul, oferindu-i bucurie şi tinereţe. CEA MARE, PRIN TOATĂ IMENSITATEA TALENTULUI, A VIEŢII ŞI-A ACTIVITĂŢII SALE, ESTE DRAGA OLTEANU MATEI!” (PAUL SURUGIU)

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
30 decembrie 2016