Evenimentul zilei – O vedetă aşa cum nu o cunoşti: FUEGO, un pictor de succes! El pregăteşte o EXPOZIŢIE şi în Moldova

Este greu de crezut că în zilele noastre o expoziție de pictură poate aduna, la vernisaj, mulțime de vedete.

Însă este adevărat, mai ales când tablourile poartă o semnătură surpriză: Paul Surugiu-Fuego!

Teo Trandafir, Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Marina Almășan, Irina Loghin, Mirabela Dauer și mulți alții. Plus aproape toate televiziunile. Toți s-au strâns la un eveniment special, cu aer mondeno-boem, care a avut loc în București, pe 31 mai (iar partea a doua a evenimentului se prelungește și pe 1 iunie). Este vorba despre  vernisajul expoziției de pictură Paul Surugiu – FUEGO, intitulată “Flori de rouă”. „Flori de rouă” reuneşte 40 de lucrări, la cei 40 de ani pe care artistul îi împlinește anul acesta. Primul vernisaj a avut loc la Goldart, evenimentul din 31 iulie fiind  moderat de către Octavian Ursulescu, iar cel din 1 iunie de către Oana Georgescu.

Un artist care se reinventează

 „Am creat acest univers al culorilor și-al muzicii gândindu-mă că doar arta este cea care ne mai poate salva!”, a declarat Fuego vizibil emoționat, după ce Octavian Ursulescu aținut un mic discurs în care a subliniat că avem de-a face cu un Fuego ieșit din tipare, urmat fiind cu aceeași tonalitate a discursului, de către președintele ICR, Radu Boroianu.
Printre frumoasele flori pictate, din tablourile original intitulate cu nume de cânt, Fuego a trecut pe la toată lumea, vedete ori nu, pentru a mulțumi. Și chiar a și cântat! Apoi, dintre vedetele prezente, Irina Loghin a vorbit despre cât de mândră este de faptul că Fuego este un artist carea știut întotdeauna să se reinventeze. „Am reușit să pun în aplicare o pasiune, ce a prins contur și cu ajutorul și susținerea dumneavoastră. O parte din fondurile strânse vor fi donate către o cauză umanitară, dorind în felul acesta să sprijin copiii instituționalizați și persoanele vârstnice cărora vreau să le dăruiesc puțină bucurie”, a mai spus Fuego.

L-am întrebat dacă s-a gândit să își expună tablourile și în Republica Moldova, cunoscută fiind afinitatea artistului pentru frații noștri de peste Prut. “Ar fi extraordinar! Acolo sunt frații noștri pe care îi iubesc enorm, voi face o expoziție acolo cât de curând!”, a răspuns cu entuziasm Paul Surugiu.

Expoziția cu florile de suflet ale lui Fuego poate fi admirată la Casa de Licitații Goldart din București, Str. I. L. Caragiale 7 bis, până pe 10 iunie, iar intrarea este liberă.

sursa: www.evzmd.md (Roxana Roseti)