Expoziția „Crizantema de Aur”, Brăila

Consiliul Județean Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (14 decembrie 2021)

Consiliul Județean Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila au organizat în data de 14 decembrie 2021 dublu spectacol de colinde intitulat Se-ntorc colindele acasă!

Holul Casei Tineretului a găzduit cea de a optsprezecea expoziție a lui Paul Surugiu, expoziţia personală de tablouri, cu vânzare, pentru ca, apoi aceasta să fie oferită, în custodie, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila.

Expoziţia tematică Crizantema de Aur a fost expusă prima dată în cadrul festivalului cu acelaşi nume desfăşurat în perioada 21-23 octombrie 2021 și este compusă din tablouri pictate în ultima perioadă, din crizanteme multicolore. Acestea sunt înrămate în rame spectaculoase, din lemn de cireș, iar picturile poartă titluri inspirate din romanțele celebre ale românilor.

Colecţia Crizantema de Aur face parte din proiectul Art by Fuego, un proiect caritabil, ce se adresează iubitorilor  de artă, de frumos, care trăiesc în armonie cu aceasta indiferent de formele de manifestare: muzică, pictura, etc. Proiectul Art by Fuego este modul prin care artistul Paul Surugiu doreşte să ajungă mai aproape de publicul său şi totodată să sprijine tinerii artişti aflaţi la început de drum prin donarea unui anumit procent din fondurile obținute.

Expoziţia personală de tablouri, cu vânzare, a artistului Paul Surugiu –Fuego poate fi vizionată până în data de 15 ianuarie 2022 la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila din Piaţa Traian, nr. 2.