Un bob de lacrimă, Lucia Olaru Nenati devine membru de onoare al proiectului “ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET!”

Distincțiile acordate de noi, la Bacău și la Iași, au venit ca o confirmare a valorii acestor oameni, ca o mulțumire pentru tot ce au făcut, ca un simbol al prețuirii. Proiectul ARTĂ PENTRU SUFLET este despre performanță, despre bine și despre frumos, iar noi suntem de părere că arta românească este clădită din truda acestor mari personalități.
Astfel, se acordă premiul ART BY FUEGO doamnei LUCIA OLARU NENATI pentru decența, regalitatea și eleganța sa în arta românească, pentru felul în care își trăiește, demn și princiar, o vocație dăruită prin scris, oamenilor.
Lucia Olaru Nenati este un intelectual de marcă, un simbol al culturii autohtone, arătând cu fiecare apariție editorială, că este de-o vivacitate impresionantă. O doamnă cu stil, simplă și complexă la un loc, ea incendiază permanent conștiința colectivă cu valori și idei memorabile.
Poet, publicist, om de cultură, director al Teatrului de Stat Mihai Eminescu din Botoşani şi al Teatrului de păpuşi, Lucia Olaru Nenati este unul dintre cei mai devotați slujitori ai lui Mihai Eminescu, fiind cea care a pus pe picioare muzeul de la Ipotesti. De asemenea, ea este cea care l-a descoperit şi încurajat pe Dan Puric în carieră, fiind totodată, prietena şi sora întru’ vers a marilor Grigore Vieru şi Nicolae Dabija.
Un bob de lacrimă, Lucia Olaru Nenati devine membru de onoare al proiectului ART BY FUEGO-ARTĂ PENTRU SUFLET!

29 septembrie 2016