Fuego a realizat colecția de pictură „Recurs la memorie”…

Fuego a realizat colecția de pictură „RECURS LA MEMORIE”, care reprezintă reverență făcută de el în fața imensității culturii noastre. Aceasta zugrăvește casele memoriale, părintești ale marilor noștri scriitori, în semn de omagiu pentru genialitatea lor. Colecția spune o poveste în culori despre cei care definesc imensitatea sufletului românesc, dându-i nuanțele de seamă în literatură sau în muzică.
Cele 10 opere ne poartă în locuri de neuitat ale României, chiar acolo unde a luat naștere inspirația și bucuria de a zidi prin cuvânt și prin nuanțe o lume a frumosului! Paul Surugiu îi strânge laolaltă pe o parte dintre cei mai importanți autori, simboluri incontestabile, într-un omagiu, o viziune proprie a caselor în care lumina lor a prins glas și formă. Autorii ale căror case memoriale au fost realizate de Paul Surugiu-Fuego sunt: Mihai Eminescu, Ștefan Luchian, Ion Creangă, Grigore Vieru, Tudor Arghezi, Adrian Păunescu, Nicolae Iorga, Nicolae Labiș, Nichita Stănescu și George Enescu!
Colecția a fost vernisată miercuri, în cadrul unui eveniment remarcabil la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, locul în care, pe vremurile acestea complicate, se întâmplă o multitudine de lucruri speciale, în plan artistic și cultural. La vernisajul lui Fuego au participat academicianul Răzvan Theodorescu, artista Stela Enache și muzicianul Vlad Crețu. Fuego a sprijinit doi instrumentiști de seamă, un pianist tânăr, premiat, Crețu Davi, aflat la început de drum și o remarcabilă violonistă la Opera Română din București, Cristina Bădăruță. Întreaga colecție a fost achiziționată de Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, prin amabilitatea doamnei profesor universitar doctor Corina Dumitrescu și expusă în foaierul Aulei Magna. Iată mai jos câteva imagini de la eveniment!

sursa: www.facebook.com/artbyfuego