Fuego, alături de maestrul Dan Hatmanu în proiectul ART BY FUEGO – Artă pentru suflet

Cumva, toți avem nevoie, dintr-un soi pozitiv de egocentrism, de confirmări! Nu tine de vanitate, ci de un curaj in a continua!
Proiectul ART BY FUEGO a poposit si in casa maestrului DAN HATMANU, unul dintre cei mai mari pictori contemporani care a fost impresionat de operele artistului Paul Surugiu si care l-a încurajat sa-si visul mai departe. Fuego l-a sprijinit pe maestru spunându-i ca parte din determinarea sa de a picta si a ajuta i se datorează, dupa întâlnirea de anul trecut! „Arta pentru suflet” bucura o noua personalitate astfel!

„Este unul dintre cei mai mari și mai pregnanți pictori contemporani, discipol al lui CORNELIU BABA.
Vedeți voi, m-am dus în atelier, în lumea lui. Și mi-a dăruit o lucrare de artă, pe care-o păstrez talisman. Cu pensula pe chenarul existenței, maestrul Dan Hatmanu a pictat o viață, iar arta sa a spart demult granițele. Și cele fizice, având expoziții în mai toate țările europene, dar și cea a timpului, punând definitiv amprenta în opera românească drept un colos al nuanței, al descrierii în culoare și acuarelă, pe pânza unor suflete care știu și vor să-i aprecieze arta. Nu mulți o mai fac. Era trist, căci poate nu-și amintesc toți așa cum ar trebui de el, dar totuși bucuros că își duce mai departe, către vecie, talentul și povestea de dragoste, de peste 50 de ani, cu femeia ce i-a fost inspirație și destin.
I-am invitat apoi în lumea mea. La spectacol. Și-am zis în gura mare, să mă audă toată lumea, și vă spun și vouă – APRECIAȚI MARILE VALORI ALE NEAMULUI, CÂT LE AVEM! Mândru și împlinit de o așa prezență, i-am oferit, simbolic, un buchet de trandafiri. Nu erau pictați, dar aveau toată recunoștința mea adresată, ca un testament de mulțumire, artei și carierei sale.
Marele Dan Hatmanu mi-a reamintit că pictura nu doar că imortalizează umanitatea, oprind-o pentru câteva secunde, ci o duce mai departe, către timp, șlefuindu-i imperfecțiunile. Toți artiștii au mir și har. Unii în glas, alții în dans, dar poate că cei ce fac ca totul să înghețe în imagine, formând o lume de aur din nimic sunt pictorii. Dumnezeu le-a dăruit o pensulă. Ei au luat culoarea și-au pictat lumea … Și-acum lumea le mulțumește … MULȚUMESC, MAESTRE DAN HATMANU, PENTRU ARTA ROMÂNEASCĂ DE EXCEPȚIE! ” (Paul Surugiu)

fuego-hitmanu-2