Fuego, anunț emoționant în pragul a 40 de ani: „Sunt împlinit și pot trece la altă etapă” – Ziarul Ring


Fuego, pe numele său real Paul Surugiu, nu stă o clipă locului și caută să ne surprindă în permanență. Ba mai lansează o piesă nouă, ba un album, pictează, are expoziții, cântă peste tot și este într-o permanentă căutare a frumosului. Poate și de asta este atât de ocupat. Dar, după spusele lui, îi place să fie mereu în priză pentru că astfel simte că trăiește pe deplin. În exclusivitate pentru „ring”, Fuego a dezvăluit cum se simte și ce așteptări are la vârsta de 40 de ani, pe care îi va împlini pe 23 august, dar și ce înseamnă pictura și arta pentru el.

Ce înseamnă acum pictura pentru tine? Ai de gând să faci o carieră în domeniu?
Deja am prins încredere în mine și cred că acesta este cel mai important pas. Sunt pasionat de pictură de mic copil, dar niciodată nu am crezut că voi reuși să evoluez și să aștern pe pânză bucuriile și tristețile mele. Mă relaxează și-mi ocupă timpul într-un mod plăcut. Sunt amator, dar totuși autodidact. Încerc să învăț tehnici, combinații de culori, urmăresc tot felul de filmulețe pe internet ca să descopăr cum să transmit mai bine ideile mele. Sigur că și scopul proiectului meu „Artă pentru suflet” mă determină să muncesc mai mult. Când știu că pot ajuta, am mai multă putere și inspirație. Nu vreau neapărat să ajung un nume în domeniu, pentru că există pictori talentați care fac asta de o viață, dar eu am satisfacția că operele mele au ajuns în casele oamenilor și le luminează zilele și casele atunci când le privesc.
Crezi că ajutorul pe care îl acorzi tu artiștilor și tinerilor talentați va fi răsplătit în timp?
Nu aștept nimic în schimb pentru ceea ce fac, nici acum, nici mai târziu. N-am crezut niciodată în principiul acesta al răsplătirii pentru anumite fapte. Eu am dat naștere proiectului „Art by Fuego” tocmai pentru că simt că pot oferi oamenilor șanse. Nu vreau laude și nici statui pentru asta. E bucuria mea să pot dărui marilor artiști mici momente de împlinire, iar celor mici să le pot da un imbold să meargă mai departe pe drumul artistic. Într-un an am ajutat peste 60 de artiști și nu mă voi opri aici. Nici nu vreau să dau un exemplu. În fond, fiecare face ce vrea, dar cred că societatea noastră are nevoie de modele, iar acestea trebuie încurajate, arătate și sprijinite.

În câteva zile faci 40 de ani. Cum te simți acum că schimbi prefixul?

Deloc nostalgic, cu încredere în mine. Poate mult mai bine decât la 30. Nu schimb nimic, ba dimpotrivă. Mă simt mult mai tânăr și cred că timpul mi-a adus, dincolo de ani, experiențe cu duiumul, înțelepciune, mai multă profunzime și suficiente împliniri cât să mă bucur de viață. 40 e doar o cifră pentru mine. Mai am mult de lucru și de arătat publicului. Cu 20 de ani de carieră, cred că sunt un om împlinit și pot trece acum la altă etapă. N-am regrete vizavi de vârstă, de compromisuri. Am muncit mult, am cules roade și îmi văd în continuare de treabă fără niciun fel de complex. Cred că asta e mentalitatea învingătorului. Iar eu chiar mă simt un învingător. Cu atât mai mult acum!

Crezi că românii au nevoie de artă – de muzică, de teatru, de pictură?

E nevoie de artă, asta știu sigur. Eu mă consider un fericit, pentru că oamenii reacționează și la muzica mea, și la operele mele din zona de pictură, și la spectacole și în tot ceea ce întreprind. Dar dacă e într-adevăr nevoie, doar ei pot decide. Și ei aleg. Noi oferim, ne facem treaba, dar în cele din urmă, cheia este în mâna oamenilor. Ei au preferințele la purtător și ei pot face ca lucrurile să se schimbe! Părerea mea este că am avea nevoie de un duș rece în zona de artă. Doar așa ne putem reveni și putem aprecia mai mult adevăratele valori.

Ce planuri ai pentru perioada următoare?

Rareori mi-am bătut în cuie, cu mult timp înainte, proiectele. Sigur că știu ce voi face pe termen scurt, am o echipă de profesioniști în spate și toate se realizează așa cum vreau cu puțin timp înainte. Vă spun și un secret – nu cred în planurile mărețe! Cred în schimb în seriozitate, în lucrul bine făcut și în ordine! Așa se face că, pe 5 septembrie, la Palatul Parlamentului, lansez o nouă expoziție de pictură- „Casa părintească” – în care voi prezenta simbolurile românești autentice prin pictura mea. Pregătesc, de asemenea, un turneu maraton de sărbători, în toată țara, toată luna decembrie și un album de colecție – primul musical audio din România – alături de maestrul Jolt Kerestely, care la cei 82 de ani ai săi scrie de zor piese speciale pentru mine. Vă aștept în același timp, duminică de duminică, de la ora 20.00, la emisiunea mea, pe Favorit TV, acolo unde am super ediții de sezon cu invitați de marcă, cei mai iubiți artiști ai României!

Fuego-3

sursa: www.ziarulring.ro
17.08.2016