FUEGO – DECLARAȚII UIMITOARE!

Află la ce nu ar renunța niciodată artistul!

Surpriză – nu este vorba despre celebrul brad de Crăciun! 

 
Toată lumea te percepe ca fiind băiatul cel bun, cuminte, un romantic incurabil. Totuși, nu se întâmplă niciodată să faci lucruri inedite, spontane?
Eu sunt prin definiție un om spontan. Reacționez după impulsuri și mă ghidez mereu după principiul siguranței, dar fără a minimaliza rolul ineditului din viața mea. Cred că acest mit format în jurul meu, acela că aș fi omul la care nu te aștepți la ceva spectaculos vine din faptul că n-am vrut niciodată să epatez cu altceva decât cu ceea ce merita să vadă publicul meu, adică muzica mea și munca din toți anii aceștia.Sincer să fiu, îmi convine să fiu perceput așa, nu e nici departe de adevăr, în schimb eu sunt tipul de persoană cu simțul umorului, uneori mult prea dezvoltat, care-i capabil de tot felul de nebunii. Spre exemplu, nu de multă vreme, fără a sta prea mult pe gânduri, mi-am luat câțiva prieteni și am plecat în vacanță, la relaxare. Destinația – necunoscută. Recunosc că i-am pus puțin în dificultate, dar a meritat să luăm România la pas, fără să ne gândim la cele stabilite. Tot recent, am pierdut aproape o săptămână pentru a viziona toate filmele din competiția pentru Oscar. Mi-s cinefil și nu puteam urmări gala fără să mă pun la punct cu ultimele producții, chiar și cele nominalizate la categorii mai puțin importante.Cert este că noi artiștii suntem în atenția publicului, care ne ridică, dar care ne și taxează și care uneori găsește în noi modele. Poate de asta mă bucur să joc eu rolul băiatului bun și cuminte din showbiz-ul românesc. E nevoie de asta!
La ce nu ai renunța niciodată dacă ai fi constrâns să faci asta?
Nu aș renunța la bunul simț, indiferent de cât ar fi situația de gravă, pentru că oamenii pot fi iertați, cred eu, pentru toate, pot recupera oricând totul și pot cumpăra oricând totul, dar niciodată bunul simț. Cu el te naști, îl primești de acașă și apoi îl dezvolți și-l pui în aplicare în viața ta.De restul mă pot lipsi oricând. O pot lua oricând de la zero, dar cu aceleași date pe care le-am avut și acum 20 de ani, când încercam să devin cineva cântând. Și chiar dacă am avut mult de pierdut pentru asta, eu la bunul simț n-aș renunța. Mi-a fost fidel și îmi păstrează conștiința împăcată că n-am mințit pe cineva, n-am rănit, n-am făcut rău fără rost și n-am lovit fără să-mi pese de asta.
Ai fost nevoit, în viața ta, personală și artistică, să iei decizii radicale?
De nenumărate ori. Uneori mi-a și părut rău că am acționat fără să pun în balanță de mai multe ori și credeți-mă că repet greșelile făcute în continuare, chiar dacă de fiecare dată spun că nu voi mai face asta niciodată, fiindu-mi, pe moment, învățătură de minte.Am renunțat la multe oportunități pe parcursul carierei, spre exemplu, fiind radical, dorind să rămân în zona care m-a consacrat, pentru publicul meu fidel și dornic de muzică ușoară de calitate, cu mesaj.Da, am refuzat oferte interesante de schimbare de stil, am refuzat să fac compromisuri în muzică doar de dragul de a fi în centrul atenției. Prefer să rămân la bradul meu de Crăciun, la colindele mele și la piesele pe care toată lumea le știe și le fredonează pe la toate petrecerile, decât să ajung să nu mai fac ceea ce îmi place și până la urmă mă reprezintă cu adevărat ca artist.
Muzica ta îi sensibilizează pe romantici, nostalgicii găsindu-și alinare în cântecele tale. Ce crezi că îi face pe oameni să te iubească, să vină și să plătească bilet la concertele tale?
Nu am vreo rețetă impusă pentru asta. Nici nu m-am gândit. Cred că pur și simplu, oamenii vin pentru că le place. Le place că vin cu un mesaj, de fiecare dată diferit, cu o muzică deschisă, caldă, cu melodie și cu sinceritatea mea artistică. Am încercat mereu să fiu pe scenă așa cum sunt și în viața de zi cu zi.Dacă mi-a scăpat o notă falsă, am considerat că trebuie să lucrez, dar că nu-i o tragedie. Dacă am simțit să spun ceva, le-am spus-o oamenilor. Iar publicul meu de spectacol mă cunoaște și știe cu adevărat ce se întâmplă la concertele mele. Credeți-mă, mai există și oameni distanțați de zona sintetizatoarelor și a biților. Există oameni care văd muzica un refugiu, o bucurie și-o alinare. Acela e publicul meu!
– PUBLICAT ÎN CANCAN