FUEGO ÎȘI AJUTĂ COLEGII! INTERPRETUL ÎI SPRIJINĂ PE MARII ARTIȘTII AFLAȚI ÎN SITUAȚII DELICATE!

Se știe că Paul Surugiu este iubit, apreciat, reușind să umple săli întregi de spectacol. Însă puțină lume știe că face și o mulțime de fapte bune, de multă vreme, discret, fără să epateze cu asta. În schimb, noul său proiect „ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET” vine cu o noutate rar întălnită în peisajul mediatic – din vânzarea picturilor sale îi ajută pe marii artiști ai României și Moldovei aflați în situații dificile, pentru a-și putea susține tratamentele și a reveni pe scenă.

Multă lume s-a mirat când a auzit că Paul Surugiu pictează. Şi nu oricum, cu teme diverse, fanii săi comparându-i creaţiile cu cele ale unui profesionist. Nu se consideră deloc aşa, ba dimpotrivă chiar, el spune că e doar o pasiune, o relaxare. Zis şi făcut! În ultimul an, a pictat peste 100 de lucrări şi şi-a făcut un site naţional – www.artbyfuego.ro , de unde oamenii pot achiziţiona lucrări. O parte importantă din fondurile obţinute o va folosi pentru a fi alături de artiştii cărora viaţa le-a oferit o lecţie dură. Primul gest important l-a făcut pentru maestrul Gheorghe Urschi din Basarabia, cel mai mare comediant al Republicii Moldova. Acesta a suferit în urmă cu patru ani un atac cerebral şi de atunci luptă în fiecare zi. Fuego i-a adus un dram de speranţă şi l-a încurajat. Totodată, prin proiectul ARTĂ PENTRU SUFLET, interpretul a ajutat şi câteva din familiile victimelor de la clubul Colectiv, impresionat fiind de drama pe care ei au trăit-o. Acum se află în Basarabia, într-un turneu umanitar în 15 oraşe, unde, la fiecare spectacol, din fondurile proiectului ART BY FUEGO sprijină copii cu deficienţe şi probleme financiare. Toate aceste fapte pot fi citite pe Facebook-ul său – FUEGO MUSIC.

„Sunt fericit că pot face un bine colegilor mei. Eu trăiesc din muzică şi ştiu că uneori e greu dacă nu ai activitate, astfel că punând în aplicare această pasiune, cu ajutorul oamenilor, putem schimba soarta artiştilor noştri, care ne-au alinat copilăria. Voi merge la Ilie Micolov, la Cornel Constantiniu, la George Nicolescu. Le voi arăta că prin artă cineva e alături de ei. Fiind alături de ei şi de toţi aceia pentru care un mic ajutor înseamnă poate ani în plus de viaţă, mă încarc cu energie, plus că arta în sine înseamnă altruism. Nu-s ipocrit, chiar e o realizare să pot fi împreună cu cei ce au nevoie de o rază de lumină! Proiectul ARTĂ PENTRU SUFLET susţine viaţa, suţine arta, susţine valoarea şi oamenii remarcabili care au într-adevăr nevoie de sprijin.” mărturiseşte Fuego pentru Libertatea

sursa: www.libertatea.ro