Fuego își expune picturile pe litoral. Află unde!

Pentru Paul Surugiu – Fuego, arta plastică reprezintă un nou mod de exprimare și o posibilitate concretă de a ajuta. În luna octombrie a anului 2015 lansa proiectul „Art by Fuego”, o inițiativă care-și propune să sprijine marii artiști ai României, ajunși, din diverse motive, într-o situație dificilă, dar și tinerele talente. Astfel, majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor realizate de Paul Surugiu merg către legendele României, dar și către tinerii care bat la porțile afirmării.
În opt luni, proiectul a făcut numeroase fapte deosebite, ajutând peste 50 de cazuri, printre care amintim artiști mari precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Ileana Constantinescu, Floarea Ionița, Dan Hatmanu, Gheorghe Urschi și mulți alții.
Colecția „Vitralii”, simbolizează formele naturii în starea lor imaginară
În cadrul expoziției ce va avea loc pe 28 iulie la hotel Doina din stațiunea Mamaia, începând cu ora 19.00, veți descoperi poezia tăcută a culorilor, într-un exercițiu de introspecție a artistului Paul Surugiu, care pictează cântece și ascultă povești ale picturilor. Colecția „Vitralii”, simbolizează formele naturii în starea lor imaginară, ca și cum ar fi originea a tot, atingând teme variate. Cu neclaritate, din culori multiple, începuturile parfumate, florile discrete, casele de cândva ori păunii multicolori, sub forma fragilă, ne dau avânt, ne sădesc bazele unor frumoase amintiri. Cu romantism, tehnica lui Paul Surugiu ne introduce într-o poveste, multicoloră, difuză, care transmite sinceritate și onestitate din punct de vedere artistic. „Cu expoziția Vitralii debutez la Mamaia, pe 28 iulie. Toate bune și frumoase, numai că ce nu știți voi este faptul că m-am pus serios pe treabă. Mi-am zis că timpul e scurt și că nu e rău să renunț la o parte din vacanță ca să mă pot ocupa îndeaproape de pasiunea asta frumoasă care a devenit ca un viciu. Rar trec 2-3 zile la rând fără să pictez ceva. Acum, vedeți voi, eu nu fac lucrări complexe. Mă joc pe pânză cu flori și case, în acrilic. Fac bine ulterior și nu vreau să pozez în cel care-i salvator, dar mi se pare firesc să construiesc decât să dărâm. E normal, dacă avem posibilitatea să o facem, să ne implicăm în viitorul unor tineri luminoși, ori să ne întoarcem privirea către cei mari. Nu fac mai mult decât atât și știu că dincolo de ajutor stă de fapt intenția, recunoștința și confirmarea. Astea mă bucură cel mai tare”, a scris zilele trecute Paul Surugiu-Fuego pe pagina sa de socializare.

sursa: www.ziarulring.ro