Gest emoţionant pentru pictoriţa fără mâini

Poveștile pe care vi le spunem noi, în câteva vorbe, au în spate ani de muncă, de sacrificiu și poate mult mai multe lacrimi și durere decât pot descrie, umil și sărăcăcios, câteva cuvinte. Toți artiștii, mari și mici, sprijiniți de Paul Surugiu au cu ei o întreagă istorie, importantă. Dar mai încolo de vorbe, stau emoțiile, stă ajutorul, stă recunoștința.
După cele două vernisaje, de la Bacău și de la Iași, Paul continuă să ajute oamenii remarcabili. Unul dintre aceștia este ROXANA IRIMIA din Vulcan. Despre Roxana cel mai elocvent poate vorbi chipul său, un amestec de frumusețe, de privire brăzdată de lacrimi, de forță și demnitate.
Roxana este artist plastic, absolventă a Facultății de design din Timișoara, secția design grafic. Pictează, inventează tot felul de lucruri, construiește în operele sale lumi pe care nu le-a trăit vreodată ori pe care și-ar dori să le simtă.
Roxana nu a avut o viață simplă. Determinarea sa a fost dublă și cu demnitate a răzbit, reușind să-și transforme visul în realitate. Ea s-a născut cu o malformație, neavând întregi ambele membre. Nimic neobișnuit, am spune noi, atunci când îți dorești să supraviețuiești și să arăți ce poți! Dar nu toți gândesc așa, iar Roxana a avut de îndurat multe până a ajuns unde-și propusese.
Dar ce nu știu cei care au râs de ea este faptul că handicapul lor este mult mai pronunțat decât cel al Roxanei. Se poate trăi decent, elegant, deplin și fără mâini, dar fără creier și suflet mai greu.
Roxana Irimia l-a impresionat pe Paul prin povestea ei și prin faptul că ea nu cere ajutor. Muncește, lucrează, pictează, iar din puținul ei și al familiei sale, ajută și ea la rândul său. Cu bănuții pe care-i strânge pe lucrări, sprijină alți tineri, care au nevoie de suport. Prin ART BY FUEGO, Roxana își poate procura acum materiale, pensule, culori pentru a putea picta în continuare!
Oamenii nu trebuie judecați prin ce au ori ce nu au, ci prin ce pot face și prin ce sunt! E regula OAMENILOR! Mult succes, Roxana Irimia!

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
13 octombrie 2016


Paul Surugiu ~ Fuego: Gest emoţionant pentru pictoriţa fără mâini (Ştirile România TV, 14 oct. 2016)

Lecţie de omenie oferită de Paul Surugiu ~ Fuego prin proiectul său “Artă pentru suflet”. Artistul face un gest emoţionat şi sprijină o tânără pictoriţă fără mâini, Roxana Irimia din Vulcan.
Sursa: Ştirile România TV, ediţia din 14 oct. 2016
România TV: “Lecţie de omenie oferită de Fuego prin proiectul său “Artă pentru suflet”. Cântăreţul care-şi exprimă gândurile prin frumuseţea culorilor, descoperă talente pe care le susţine să-şi ducă visul mai departe. Fuego a ajuns recent în atelierul unei tinere care s-a născut cu o malformaţie rară – nu are mâinile întregi. Cu toate acestea, Roxana pictează ca să ajute pe alţii.
Paul Surugiu ~ Fuego: Proiectul meu “Artă pentru suflet” vine în sprijinul tinerilor foarte talentaţi. Astăzi, în Casa de Cultură Minerul din Lupeni, am descoperit o tânără realmente foarte talentată, care munceşte cu pasiune să-şi împlinească visul, acela de a-i ajuta pe alţii. Roxana este un real talent! Roxana face cu pasiune ceea ce face!
România TV: Roxana este cea mai puternică dovadă de ambiţie şi de acceptare a condiţiei. Este artist plastic, absolventă a Facultății de design din Timișoara, secția design grafic, pictează, inventează tot felul de lucruri. Roxana l-a impresionat pe Fuego şi prin faptul că ea nu cere ajutor. Munceşte iar cu banii pe care-i strânge pe lucrări sprijină alţi tineri care au nevoie de suport.
Paul Surugiu ~ Fuego: Proiectul meu vrea s-o sprijine, să-i achiziţionăm materiale, pensule, culori, pentru a-şi continua acest vis şi a putea picta în continuare
România TV: Fuego a avut în acest an prima sa expoziţie de pictură. Banii strânşi din vânzarea tablourilor merg către artiştii săracii şi tinerii foarte talentaţi.”

sursa: www.youtube.com – SimpluL
14 octombrie 2016