Împodobește, mamă – Femei de 10

  • o cronică de mulțumire, admirație și iubire –

Nu, de data asta nu bradul îl împodobește Fuego. A împodobit o întreagă expoziție – o locație superbă, elegantă – cu Flori de rouă. Este numele sub care artistul plastic Paul Surugiu, cunoscut publicului sub numele de scenă Fuego, și-a strâns cele 40 de tablouri, toate pictate noaptea, după repetiții sau concerte, după cum a mărturisit însuși artistul. Un eveniment cultural găzduit de Casa de licitații GoldArt, dar totodată și un eveniment caritabil, pentru că din fondurile strânse din vânzarea tablourilor vor fi ajutați artiști aflați în diverse situații critice. Lucru pe care deja Paul Surugiu îl face de ceva vreme, pentru că de exemplu aseară, la eveniment, o mică artistă foarte talentată pe numele ei Mădălina Lupu, ne-a cântat la naiul pe care Fuego a ajutat-o să și-l cumpere. Fuego este un artist iubit, și ne-a dovedit-o faptul că au fost prezenți la eveniment mulți artiști și oameni din show-biz, poeți, actori, scriitori: Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Irina Loghin, Mirabela Dauer, Ozana Barabancea, Marina Almășan, Stela Enache, Emil Lungeanu, Anca Pandrea, Doina Ghițescu, Carmen Aldea Vlad. Evenimentul a fost prezentat de veșnic tânărul și frumosul Octavian Ursulescu, iar cuvinte de prețuire și iubire au adresat Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, criticul Marius Tița, Teo Trandafir (care arată atât de bine că la început nici n-am recunoscut-o – dar despre întâlnirea cu Teo voi scrie o cronică separată, într-atât de mult o iubesc), Irina Loghin, Anca Pandrea. A cântat și ne-a încântat Jolt Kerestely, autorul melodiei Copacul, care la 82 de ani compune, cântă și arată ca la 40. Permiteți-ne să îl felicităm pe această cale.
Și, bine-nțeles, dragă Paul Surugiu, dragă Fuego, noi, femeile de 10, îți mulțumim și te iubim pentru felul minunat în care ne împodobești viața.
Iar eu mulțumesc Marinei Almășan pentru ocazia pe care mi-a oferit-o să petrec o seară minunată și să cunosc oameni frumoși și talentați.

sursa: femeide10.ro (Marilena Dumitrescu)