Irina Loghin alături de Fuego la prima expoziţie de pictură a artistului

Începând de astăzi şi până pe 10 iunie, Fuego îşi aşteaptă admiratorii să îi admire picturile în cadrul expoziţiei „Flori de rouă”  la GoldArt. Expoziția reunește 40 de lucrări și face parte din proiectul “Art by Fuego — Artă pentru suflet”. Ieri seară, în cadrul unei lansări oficiale alături de artist s-au aflat nume importante din showbiz, printre aceştia Irina Loghin, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Stela Enache, Marina Almășan, Jolt Kerestely, Ozana Barabancea şi Anca Pandrea.
„Proiectul meu se cheamă vine în ajutorul legendelor României, artiștilor uitați care, din păcate, nu au posibilități extraordinare pentru supraviețuire. Sunt extrem de bucuros pentru că am realizat această expoziție și acest proiect care astăzi împlinește opt luni. E un proiect care văd că se bucură de succes și lucrul acesta mă inspiră să pot să merg mai departe. Am încercat prin puterile mele și ale oamenilor care sunt în jurul meu ca prin acest proiect să ajutăm peste 50 de artiști. Eu cred că nu contează foarte mult sumele și banii, contează faptul că trebuie să-i prețuim pe acești oameni care ne-au alinat copilăria și ne-au făcut mai buni. Majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor mele merg către marii artiști ai României, dar și către tinerii artiști foarte talentați”, a declarat Paul Surugiu, la vernisajul expoziției.

fuego-mirabela-dauer

 El a afirmat că talentul artistic îl moștenește de la mama sa, ea fiind “pasionată de arta decorativă”. În primele opt luni de la lansarea proiectului au fost susținute peste 40 de cazuri, printre acestea numărându-se mari nume ale artei românești și din Republica Moldova precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi.
“Sensibilitatea lui e multiplă”
Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, a spus că este o bucurie să vadă că “un artist care cântă de mulți ani își dedică o parte din timpul care îi mai rămâne pentru a picta”, demonstrând în acest fel că “sensibilitatea lui este multiplă”. “Bucuria este că el dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalți. E foarte important să începem să știm că datorăm multora, că nu e nevoie să fim doar noi ceva în viață dacă nu știm să ne adresăm și celorlalți și să-i ajutăm pe ceilalți”, a mărturisit Radu Boroianu. Acesta i-a propus lui Paul Surugiu ca atunci când merge în străinătate pentru concerte să ia și tablourile sale cu el pentru a le arăta și românilor din afară.
Expoziția va fi deschisă în perioada 1 — 10 iunie, de luni până vineri, între orele 10.00 — 18.00, și sâmbăta între orele 11-00 — 15.00.

sursa: www.ziarulring.ro