LUMINIȚA GHILDUȘ: ”Pânzele lui Paul Surugiu, în culori calde, par o fereastră către o lume clădită pe speranță”

Vin pe rând minunile! Așa-i în viața noastră, cu nimic întâmplător și cu toate momentele așezate clar! Sigur că nu ne ghidăm după un plan, dar nici un haos nu e. Iar povestea nu ține de entități, ci de felul în care noi, ciudate note, alegem să ne punem pe tapet, cu bine și rele, nuanțe și mirabile tristeți.
V-am arătat zilele acestea cuvintele frumoase, spuse la timpul potrivit, pentru proiectul care face bine, care încurajează pasiunile, care promovează arta și transformă treptat un interpret talentat, într-un artist multilateral dezvoltat. ART BY FUEGO are parte și de aprecierea criticilor, a oamenilor de artă! Printre aceștia se numără și LUMINIȚA GHILDUȘ, fin cunoscător al artelor frumoase, manager al Casei de licitații GOLDART din București, acolo unde, între 1 și 10 iunie, va avea loc expoziția FLORI DE ROUĂ – PAUL SURUGIU FUEGO!
“Casa de licitații Goldart, prin programul sau de promovarea a artei contemporane, ContempL’Art, este alături de Paul Surugiu – Fuego în minunata sa inițiativă ”Artă pentru suflet”, prin care încurajează oamenii să-și urmeze pasiunile. Un artist complet, Paul Surugiu – Fuego, un nume de seama in lumea muzicii, este si un pasionat pictor, aceasta fiind o alta modalitate de exprimare a extraordinarei sale sensibilitati. Pasiunea lui Fuego pentru arta nu se rezuma insa numai la actul de creatie; el daruieste creatia sa marilor artisti sau tinerelor talente, fondurile stranse din vanzarea picturilor ce vor fi prezentate in expozitie fiind donate legendelor artistice ale Romaniei.
Picturile lui Paul Surugiu – Fuego încărcă privitorul de speranță prin exuberanța si spontaneitatea lor. Tema preferată a artistului este natura statică: florile sunt de fapt o reflectare a sinelui artistului, fondul vibrant cu transparențe juxtapuse, evidențiază puritatea culorilor din primul plan. Lucrarile sale emana sinceritate, dragoste de frumos, de lumina si culoare, dorinta de a imortaliza pe panza acele imagini minunate ale naturii de care doresti sa-ti amintesti. Si ce este mai frumos decat imaginea unei flori imaculate, care-ti incanta privirea in orice moment ? Pânzele lui Paul Surugiu, în culori calde, par o fereastră către o lume clădită pe speranță, cea pe care artistul o sprijină și prin inițiativa sa de a dona fondurile obținute către artiștii aflați la începutul sau la apusul carierei.” (LUMINIȚA GHILDUȘ, om de artă, general manager al Goldart-Ghildush)
ART BY FUEGO
28 mai 2016