Maestrul Eugen Doga devine membru de onoare al proiectului Art by Fuego-Artă pentru suflet!

Artiștii sunt intrumentele mirifice prin care lumea devine, măcar pentru câteva momente, mai frumoasă. N-ai zice că nu au parte de glorii, dar excelența lor trebuie confirmată și aplaudată, iar ART BY FUEGO a dat naștere anul trecut inițiativei prin care premiază cu distincția de membru de onoare și cu o diploma de excelență marile valori ale neamului! Printre cei decretați ca fiind membri de onoare până acum se numără Dan Hatmanu, Draga Olteanu Matei, Emil Brumaru, Doina Păuleanu, Lucia Olaru Nenati, Nicolae Dabija, Doina Melinte, Octavian Ursulescu, Dionisie Vitcu, Valentin Ciucă!
Iată că săptămâna trecută, în cadrul unei lansări de excepție, Paul Surugiu i-a oferit acest titlu, cu onoare și condescendență, marelui compozitor basarabean român Eugen Doga. Acesta și-a lansat în România un nou album, o colecție a celor mai frumoase cântece, iar Paul a fost prezent la manifestare, oferindu-I în dar un trofeu și o diploma și anunțând în premieră că pregătesc amândoi un proiect muzical.
Eugen Doga este cunoscut pentru valsurile sale, fiind singurul compozitor cu două creații în patrimonial UNESCO, iar valsul său din filmul “Dulcea și tandra mea fiară” se află pe locul patru în acest top. Creația sa este inestimabilă, având o carieră de peste 50 de ani și compoziții atât de muzică ușoară, cât și de clasică. Filmul i-a fost, de asemenea, camarad fiind autorul multor coloane sonore, în România și URSS, cele mai cunoscute fiind “Șatra” și “Maria Mirabela”.
TITLUL A VENIT PENTRU REGALITATEA MUZICII SALE, PENTRU SIMFONIA EMOȚIILOR, FRUMUSEȚEA CREAȚIEI SALE INCONFUNDABILE ȘI PENTRU FELUL ÎN CARE A DEFINIT SUNETUL CA ACESTA SĂ-I DEVINĂ, ÎN CELE DIN URMĂ, CEL MAI BUN PRIETEN.
EUGEN DOGA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI APRECIAȚI COMPOZITORI UNIVERSALI, ÎNSCRIINDU-ȘI DEFINITIV IMAGINEA ȘI OPERELE ÎN RÂNDUL CLASICILOR CONTEMPORANI, AVÂND POATE CEL MAI DEPLIN ȘI INCONTESTABIL SUCCES ROMÂNESC AL TUTUROR TIMPURILOR. MUZICAL ȘI DEPLIN ÎN DESCRIEREA ARTEI SALE, EUGEN DOGA ESTE UN VERITABIL FĂURITOR AL EMOȚIEI ȘI UN CREATOR AL MUZICII ÎNALTE. PENTRU DULCEA ȘI TANDRA SA CREAȚIE, ACEST LUCEAFĂR AL MUZICII, UN COLOS ȘI-UN MOHICAN, EUGEN DOGA DEVINE MEMBRU DE ONOARE AL PROIECTULUI ART BY FUEGO.

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
31 ianuarie 2017