Paul Surugiu: „Am pictat aceste case cu gândul la el, la poezia lui…”

„O, ma iartă, tu ma iartă, casa mea de huma!” Asa suna versurile care l-au inspirat pe Paul Surugiu in alegerea caselor ca tema principala in pictura sa.
Cumva răsfirate, uitate, răspândite printre durerile romanilor, aceste căsuțe pictate au sinceritate, au cate putin din originile fiecăruia si pot reprezenta un simbol pentru noțiunea elementara de acasa, locul magic in care de fiecare data ne regăsim liniștea.
Douazeci si cinci de lucrări in premiera, muncite pe tot parcursul verii, puteți vedea încă, pana maine la ora prânzului, la Palatul Parlamentului, sala Constantin Brâncuși! Expoziția „CASA PĂRINTEASCĂ” a fost construită de catre Fuego in jurul maestrului sau, Grigore Vieru, iar in spațiul de la celebra Casa a poporului, vizitatorii au putut admira o mica parte din colecția impresionanta cu poze, trofee, manuscrise, amintiri ale artistului Paul cu poetul Vieru, acesta de pe urma considerându-l pe primul ca un al treilea fiu!
„Am pictat aceste case cu gândul la el, la poezia lui, prima pictură cu o casă fiind chiar cea a lui de la Pererâta, de mail de Prut! Pentru mine, Grigore Vieru a fost ca o duminică – o bucurie și o onoare, iar expoziția aceasta îi este dedicată! Casele mele sunt fragmente de țară, sunt imagini rupte din mândria spațiului care ne definește.
Colorate sau difuze, au plăcut, au adus aminte de acasă, de locul din care am pornit cu toții, reușind să desăvârșească o seară în care cei prezenți, cărora le mulțumesc că mi-au fost alături, au încercat emoții puternice. Ele au fost vedetele – casele!” (PAUL SURUGIU)

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
19 septembrie 2016