Paul Surugiu – FUEGO: Apel umanitar telefonic pentru prima femeie parașutist a României! Artistul o ajută în continuare să supraviețuiască…

Publicat pe 23 mar. 2016

Paul Surugiu face un nou apel umanitar pentru Floarea Ioniţă, prima femeie paraşutist din România (Intervenţie telefonică la „Agentul VIP”, 22 mar. 2016)
Moderator: Cristi Brancu
Sursa: Antena Stars
Floarea Ioniţă a fost invitată în emisiunea „Agentul VIP”, unde a făcut mărturisiri cutremurătoare despre viaţa ei. Bătrâna nu mai are suficienţi bani pentru a se descurca, după ce a fost exclusă din Asociaţia Paraşutiştilor.
Prima femeie paraşutist, momente de cumpănă
Paul Surugiu: Prin iniţiativa mea, proiectul „Artă pentru suflet”, cu fondurile strânse din picturile mele ajut legendele României. Atunci când d.na Ioniţă mi-a dat telefon şi mi-a povestit ce i s-a întâmplat, am încercat s-o ajut pe cea care a luminat cerul de atâta ori cu entuziasmul său. E trist să vezi că doamna Floarea Ioniţă, care şi-a dedicat o viaţă întreagă, stăpânind aerul, are acum, poate când avea cea mai mare nevoie, aripile frânte. Eu nu comentez situaţia respectivă, dar tot ce ştiu este d.na Floarea Ioniţă, aflându-se la limită, a strigat după ajutor. Ea nu a cerşit, a fost demnă şi nici nu şi-a dezonorat profesia,
Cristi Brancu – Agentul VIP: Nu ţi se pare ruşinoasă această decizie şi modul în care a fost exclusă dintro asociaţie în care participa practic onorific, dar era o chestiune legată de profesiunea ei de credinţă. Faptul că vii la televizor şi-ţi strigi disperarea, ajunge să fie considerată cerşetorie.
Paul Surugiu: Este o legendă a aerului, nu are dreptul să sufere. Această doamnă nu a arătat pe nimeni cu degetul şi nici nu a incriminat vreo instituţie. Ţara i-a aflat povestea, dată prima dată la colegii de la „Obeservator” la ştiri, după care a fost dată „La Măruţă”. Tinerii au descoperit un om de valoare, un exemplu, care rămăsese uitat într-o garsonieră. Nu problemele financiare au primat, ci povestea acestei doamne. Persoane ca dânsa trebuie să vedem, pe ei îi vrem la televizor cu toate controversele chiar. Eu mă gândesc că ar fi fost frumos ca cineva, nu ştiu cine sau ce asociaţie, să ne povestească de d.na Ioniţă înainte de a avea nevoie de ajutor. De ce trebuie ca legendele să sufere? De ce-i oare necesar ca oamenii de valoare ai țării să ajungă să se gândească la ziua de mâine și mai grav, la moarte? Doamna Ioniţă m-a ţinut o oră la telefon, plângând şi m-a rugat: Domnul Paul, vă rog să mă ajutaţi să găsesc pe cineva să trăiesc cât de cât decent. N-am răspunsuri la întrebări și nu caut vinovați. Caut rezolvări și am certitudinea că poate undeva, cineva, citește aceste rânduri și încearcă să facă mai mult pentru toți cei care mor efectiv de foame în casă, cu gloria pe umeri și cu o viață de legendă la purtător.Asta fac prin proiectul meu ART BY FUEGO. Pictez și din fondurile strânse îi sprijin pe artiștii și pe oamenii valoroși ai României, care-au fost uitați. Nu gestul, nu sumele contează, ci faptul că ne pasă de ei. Am să o ajut în continuare pe doamna Ioniţă. Vreau să le spun telespectatorilor: Legendele indiferent de activitate, nu trebuie uitate, aruncate la gunoi, trebuie ajutate, promovate, pentru a-şi putea petrece sfârşitul în glorie şi demnitate.
Cristi Brancu – Agentul VIP: Paul, să nu uităm de lacrimile maestrului Ion Lucian, de Adrian Păunescu, actori mari, multe exemple, Nineta Gusti, etc.
Paul Surugiu: Nu ştiu de ce trebuie să se întâmple aceste lucruri grave cu oamenii noştri de valoare, îi uităm şi-i aruncăm la gunoi. E păcat de noi, că suntem un popor frumos, un popor sensibil, generos.
Cristi Brancu – Agentul VIP: Vreau să te-ntreb ce proiect nou ai, pentru că sunt convins că eşti în plină activitate.
Paul Surugiu: Plec în turneu în toată ţara de pe 1 aprilie, cu un concert extraordinar intitulat „S-a aprins o stea”, unde voi interpreta piese scrise de maestrul Jolt Kerestely, cel care la 82 de ani compune, uite, că tot vorbim de legende. Voi ajunge în oraşele mari din ţară, lista locaţiilor le găsiţi pe pagina mea oficială de facebook – Paul Surugiu. Mă duc pentru 2 săptămâni prin ţară, abia aştept să mă-ntâlnesc cu publicul meu şi să facem acte frumoase de caritate. Pentru că sunt foarte multe fonduri care vor fi donate tinerilor foarte talentaţi, care nu au posibilitatea să ajungă la Bucureşti, să se afirme. Încercăm prin proiectul „Arta pentru suflet” să dăm o şansă oamenilor care chiar merită să fie ajutaţi.
Pentru noutăţi privind activitatea artistului accesaţi pagina oficială de facebook a artistului Paul Surugiu – FUEGO

PRIMA PAGINA


Pentru comenzi sunaţi la numărul de telefonul de pe site sau scrieți pe email artbyfuego@gmail.com sau lăsaţi mesaj pe facebook.