Paul Surugiu – Fuego, la vernisajul expoziției sale de pictură: Proiectul meu vine în ajutorul legendelor României

Cântărețul Paul Surugiu, cunoscut publicului ca Fuego, a vernisat, marți, prima sa expoziție de pictură denumită „Flori de rouă”.
Expoziția reunește 40 de lucrări și face parte din proiectul „Art by Fuego — Artă pentru suflet”, demarat de artist în urmă cu opt luni.
„Proiectul meu se cheamă ‘Artă pentru suflet’ și vine în ajutorul legendelor României, artiștilor uitați care, din păcate, nu au posibilități extraordinare pentru supraviețuire. Sunt extrem de bucuros pentru că am realizat această expoziție și acest proiect care astăzi împlinește opt luni. E un proiect care văd că se bucură de succes și lucrul acesta mă inspiră să pot să merg mai departe. Am încercat prin puterile mele și ale oamenilor care sunt în jurul meu ca prin acest proiect să ajutăm peste 50 de artiști. Eu cred că nu contează foarte mult sumele și banii, contează faptul că trebuie să-i prețuim pe acești oameni care ne-au alinat copilăria și ne-au făcut mai buni. Majoritatea fondurilor obținute din vânzarea picturilor mele merg către marii artiști ai României, dar și către tinerii artiști foarte talentați”, a declarat Paul Surugiu, la vernisajul expoziției.
El a afirmat că talentul artistic îl moștenește de la mama sa, ea fiind „pasionată de arta decorativă”.
Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, a spus că este o bucurie să vadă că „un artist care cântă de mulți ani își dedică o parte din timpul care îi mai rămâne pentru a picta”, demonstrând în acest fel că „sensibilitatea lui este multiplă”.
„Bucuria este că el dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalți. E foarte important să începem să știm că datorăm multora, că nu e nevoie să fim doar noi ceva în viață dacă nu știm să ne adresăm și celorlalți și să-i ajutăm pe ceilalți”, a subliniat Radu Boroianu.
Acesta i-a propus lui Paul Surugiu ca atunci când merge în străinătate pentru concerte să ia și tablourile sale cu el pentru a le arăta și românilor din afară.
La vernisaj au fost prezente numeroase personalități ale vieții artistice și culturale, printre aceștia numărându-se Irina Loghin, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Stela Enache, Marina Almășan, Jolt Kerestely, Ozana Barabancea, Anca Pandrea.
Expoziția va fi deschisă în perioada 1 — 10 iunie, de luni până vineri, între orele 10,00 — 18,00, și sâmbăta între orele 11,00 — 15,00.
În primele opt luni de la lansarea proiectului „Artă pentru suflet” au fost susținute peste 40 de cazuri, printre acestea numărându-se mari nume ale artei românești și din Republica Moldova precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi.

sursa: www.agerpres.ro (AS — autor: Petronius Craiu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)