PAUL SURUGIU – FUEGO: „Ne luptăm pentru lucruri fără folos, dar uităm prea ușor de identitatea noastră!”

“V-am zis ca nu-mi iau vacanța! Zău ca imi e mult mai bine sa stau prin împrejurimi si sa ma ocup de pasiunea mea, asa in liniște! Nu-mi da bătăi de cap pictura, mai ales ca o fac din plăcere, iar pe 5 septembrie dau startul unei expoziții de senzație, la Casa Poporului, denumită „CASA PĂRINTEASCĂ”!
Deci, am de lucru, dar e mai mult o încălzire, o provocare si un nou prilej de a sti ca ce astern eu pe pânza ajunge in locuința cuiva, fericește si nu in ultimul rând, face bine unui artist!
Asa ca acum am nevoie de inspirație! Si oare unde o puteam gasi cel mai potrivit decât la Muzeului Satului? O bijuterie e totul, o încântare. N-am dubii ca ma voi inspira din forma si arhitectura caselor pentru tablourile mele.
Am găsit la muzeu tradiție, o mică parte a definiției noastre, bine conservate, pe care o recunosc si pe care stiu ca e necesar sa o păstram! Ne luptam pentru lucruri fara folos, dar uitam prea usor de identitatea noastra! Pe ea o voi pune eu in picturile ce vor desăvârși un an de cand am lansat proiectul ART BY FUEGO! Zi frumoasa!” (Paul Surugiu – Fuego)

 

sursa: www.fanclubfuegoromania.com
08.08.2016