Paul Surugiu – Fuego: „Nu vreau sa ajung pictor, dar imi doresc sa ajut”

EXCLUSIV! De ce a purtat Fuego la expozitia sa de pictura celebra pelerina a lui Liviu Vasilica pe umeri. „Nu vreau sa ajung pictor, dar imi doresc sa ajut” | WOWBiz

Fuego a facut un spectacol total la Palatul Parlamentul. Si culmea, nu concertand, ci pictand, noua sa pasiune cu care are din ce in ce mai mult succes.

Paul Surugiu a avut o noua expozitie de arta, in urma cu doua zile. Artistul a împodobit pereții sălii din Palatul Parlamentului picturi reprezentand case din toate zonele Romaniei, tema fiind casa parinteasca si reintoarcerea la origini.

Si pentru ca toata manifestarea a mers catre zona populara, Fuego a purtat doua tinute spectaculoase – ipingeaua de colectie a marelui Liviu Vasilica, dar si un sacou inspirat din portul popular, realizat de Doina Levintza.

Numeroase personalitați au tinut sa-i fie alaturi pictorului Fuego si au venit imbracate in costume populare. Printre acestea: Teo Trandafir, Stefania Rares, Doina Pauleanu, Oana Georgescu, Viorica Flintasu, Florin Vasilica, Gheorghe Turda, Elisabeta Turcu, Stela Enache, Doina Ghitescu, Daniel Ionașcu, dar si familia poetului Grigore Vieru, venita tocmai din Basarabia.

„Pentru mine, acasa este acolo unde sunt oamenii dragi! Picturile acestea sunt cumva partii ale sufletului meu si chiar sunt emotionat atunci cand stiu ca trebuie să le arat! Toata vara asta am muncit la ele, am renuntat complet la vacanta, la toate placerile si bucuriile mele, spre disperarea celor din jur, si m-am dedicat picturii. Nu vreau sa ajung pictor, dar imi doresc in schimb sa ajut, sa pot sa-mi folosesc timpul cu un scop precis, care-mi face placere. Casele pictate de mine acum sunt imagini din drumurile mele prin Romania, de 20 de ani! Sunt casele de candva si mi-am dorit sa ne amintim de ce suntem romani, de ce noi, asa batuti de soarta cum suntem, avem atatea frumuseti! Prea ne e rusine cu patriotismul, iar eu, cu riscul de a crede unii ca exagerez, spun ca frumusetea spatiului acesta in care traim e data de patriotism si de valorile nationale. Nu sunt traditionalist neaparat, dar iubesc tara, iar la Parlament asta am facut, le-am adus aminte oamenilor ca nu nici o problema sa fim cu gandul la tara! Acesta este si motivul pentru care, astazi, am ales aceste doua straie speciale, ipingeaua de colectie a marelui Liviu Vasilica si un sacouinspirat din portul popular, realizat de Doina Levintza”, a declarat Fuego in exclusivitate pentru WOWbiz.ro

Cu aceeasi ocazie, artistul a realizat si o expozitie Grigore Vieru, cu toate manuscrisele originale, cartile cu autograf, pozele, premiile, trofeele, din arhiva sa. Pe toate le puteti admira pana pe 20 septembrie, la Palatul Parlamentului.

sursa: www.wowbiz.ro
8 septembrie 2016