PAUL SURUGIU – FUEGO, pictorul celor 40 de tablouri („Observator”, Antena 1, 1 iunie 2016)

PAUL SURUGIU – FUEGO, pictorul celor 40 de tablouri
Paul Surugiu – FUEGO s-a apucat de pictat. În anul în care împlinește 40 de ani, artistul si-a deschis prima expozitie de pictură – ”Flori de rouă”. Fuego desenează de mic copil flori, dar și-a ținut, până de curând, ascunsă această pasiune. 5 luni i-au luat artistului să termine cele 40 de tablouri, iar cu veniturile realizate din vânzarea acestora vrea să ajute marile legende aflate în situații grele.
El a afirmat că talentul artistic îl moștenește de la mama sa, ea fiind „pasionată de arta decorativă”.
Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, a spus că este o bucurie să vadă că „un artist care cântă de mulți ani își dedică o parte din timpul care îi mai rămâne pentru a picta”, demonstrând în acest fel că „sensibilitatea lui este multiplă”.
„Bucuria este că el dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalți. E foarte important să începem să știm că datorăm multora, că nu e nevoie să fim doar noi ceva în viață dacă nu știm să ne adresăm și celorlalți și să-i ajutăm pe ceilalți”, a subliniat Radu Boroianu.
La vernisaj au fost prezente numeroase personalități ale vieții artistice și culturale, printre aceștia numărându-se Irina Loghin, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Mirabela Dauer, Stela Enache, Marina Almășan, Jolt Kerestely, Carmen Aldea Vlad, Ozana Barabancea, Anca Pandrea si altii.
Expoziția va fi deschisă în perioada 1 – 10 iunie, de luni până vineri, între orele 10,00 – 18,00, și sâmbăta între orele 11,00 – 15,00.
Sursa: „Observator”, Antena 1, 1 iunie 2016