Paul Surugiu-Fuego promovează marii artiști ai României – în vizită la muzeul „Ion Irimescu”!

„Întotdeauna mă bucur să găsesc în drumurile mele imagini de aur ale României, locuri de marcă și oameni memorabili. Iar ART BY FUEGO este mai mult decât un proiect caritabil. Vreau eu să cred că e o lume în care promovăm calitatea și frumosul, în starea reală și în formele cele mai autentice. Asta încercăm să facem prin fiecare articol de pe această pagină, care nu-i intâmplător și care vine, gândit fiind de echipa mea, să vă aducă un strop de liniște, de artă, de împlinire.
Azi vreau să vă vorbesc despre marele sculptor ION IRIMESCU, o personalitate covârșitoare.
Am ajuns în muzeul acestuia din Fălticeni, locul său de naștere, și am redescoperit opere remarcabile. Să știți dragii mei, că nu e greu să aflăm lucruri despre oameni. Ion Irimescu a fost o mare personalitate, membru al Academiei Române și unul dintre cei mai importanți sculptori români, alături de Brâncuși și Guguianu.
Lucrările sale transmit liniște, idee, simplitate și credeți-mă că muzeul din Fălticeni este o mică bijuterie pe care-i musai, în drumurile voastre, să o vizitați. Iată câteva imagini mai jos!” (PAUL SURUGIU-FUEGO)

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
29 aprilie 2017