Paul Surugiu-Fuego vă invită la primul său vernisaj în Palatul Parlamentului! Expoziția de pictură se intitulează „Casa părintească”. Intrarea este liberă!

Vă invităm la expoziția de pictură a artistului Paul Surugiu-Fuego denumită „CASA PĂRINTEASCĂ”, în perioada 5-20 septembrie, ce se va desfășura la Palatul Parlamentului, Sala de expoziții „CONSTANTIN BRÂNCUȘI”, strada Izvor, nr.2-4, sector 5, București, zilnic, de la 9.00 la 17.00.
Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 5 septembrie, de la ora 18.00, în aceeași locație, la Palatul Parlamentului, Sala de expoziții „Constantin Brâncuși”, într-un cadru festiv.
Cumva, inspirat de legatura dincolo de cuvânt, cu Grigore Vieru, pornind de la cântecul pe versurile poetului – “CASA PĂRINTEASCĂ NU SE VINDE” – Paul Surugiu a descoperit o noua tema in pictura sa – casele romanesti, simboluri ale eternitatii. Prima opera a reprezentat casa părintească a poetului, de pe mal de Prut, din Pererata, locul in care geniul artistic a descoperit lumina poeziei!
Colecția prezentată în expoziția cu același titlu, ce va avea loc la Palatul Parlamentului se vrea a fi o reîntoarcere la origini, la simbolistică, realizându-se frumos legătura dintre impresionantul monument de arhitectură – CASA POPORULUI și casele atent așezate pe pânză de Paul Surugiu, din toate colțurile țării, pentru că acasă reprezintă locul în care sufletul nostru își găsește liniștea!

afis-casa-parinteasca