Paul Surugiu: „Nu vreau să pozez în cel care-i salvator, dar mi se pare firesc să construiesc decât să dărâm!”

„Logic că nu pictez 24 din 24! Sunt doar fericit că mă pot relaxa la maxim făcând ce-mi place! Nu e deloc un chin, ba dimpotrivă și chiar nu fac sacrificii de nici un fel, mai ales că aceste mici fragmente ale inspirației mele ajung în casele voastre, reușind să aducă zâmbete. Vă dau și un exemplu – merg la evenimente, invitat de oameni și aceștia aleg să pornească drumul tinerilor căsătoriți cu un tablou de-al meu. E onorant să văd asta!
Rar trec 2-3 zile la rând fără să pictez ceva. Acum, vedeți voi, eu nu fac lucrări complexe. Mă joc pe pânză cu flori și case, în acrilic. Fac bine ulterior și nu vreau să pozez în cel care-i salvator, dar mi se pare firesc să construiesc decât să dărâm. E normal, dacă avem posibilitatea să o facem, să ne implicăm în viitorul unor tineri luminoși, ori să ne întoarcem privirea către cei mari.
Și după cum am mai zis, eu nu sunt mândru de nimic din proiectul acesta decât de evoluția mea, de curajul de a arăta picturile și de felul în care am reușit să-mi dau seama că și această pasiune mi-e vocație. Mâine seară ne întâlnim la Mamaia, la expoziția VITRALII!” (Paul Surugiu)
sursa: www.facebook.com/artbyfuego
27.07.2016