Pictez și din fondurile strânse îi sprijin pe artiștii și pe oamenii valoroși ai României, care-au fost uitați! Aceasta este menirea mea… (Paul Surugiu)

„Sunt liber pe pânză și liber să pot da întâietate pasiunii mele. Nu-mi arog cine știe ce merite, dar vreau să cred că am pus bazele unei activitați care mă definește. Într-adevăr, eu cânt și asta știu să fac cel mai bine, dar în arta plastică am găsit alinarea supremă. E minunat să creez și să pot naște, din mâna și imaginația mea, o mulțime de culori care reușesc să transmită starea minunată pe care o am atunci când pictez. Credeți-mă pe cuvânt, e o încântare și-o vindecare, e o lume în care-aș sta cu zilele, căci îmi împlinește vanitatea supremă – aceea de a avea o liniște cu folos.
Am construit un univers al florilor, cu forme diferite, dar cu o parte din pasiunea mea în ele. Pornind de la realitate, mi-am lăsat imaginația să meargă către un cândva și către amintiri pline de culori. Au ieșit „minuni pe pânză”, cum le spune o bună prietenă. Eu cred că sunt doar viziunea mea despre eleganța parfumată și împlinirea unei pasiuni!” PAUL SURUGIU
Flori de rouă, imperii de lumină,
Splendoare a necuprinsului ce ne animă!
Vă fie palmele-nflorite cu narcise
Și în a lor mătase să reînvie vise!
În suflete ostenite să înălțăm altare,
Magie-n potire de cântec și culoare!