Pictorul Marian Basa a fost susținut financiar de Paul Surugiu și proiectul său „Art by Fuego-Artă pentru suflet”

Mici sau mari, mai timizi ori mai curajoși, nu contează nimic atunci când vine vorba de talentul unui tânăr aflat la început de drum. Singurul criteriu de departajare este acesta, talentul, împreună cu tot pachetul în care sunt incluse voința, puterea de muncă, determinarea! Nimic altceva nu contează! Iar pentru ART BY FUEGO, proiectul lui Paul Surugiu, care a sprijinit până acum, într-un an, aproape 80 de artiști, valoarea este cea mai importantă armă în lupta cu viața!
Un adevărat luptător vă prezentăm astăzi, un artist pe picioarele lui, la propriu, a cărui artă este de-o frumusețe covârșitoare. Marian Bașa a venit pe lume ca orice copil.
Dorit și iubit de părinții săi, care aveau o situație financiară dificilă, Marian nu a avut cel mai bun start. Din păcate, el s-a născut cu ambele mâini atrofiate. Dar asta nu i-a stat în cale în dezvoltarea sa.
Cu ajutorul părinților, care au muncit pe brânci, Marian a mers la o școală normală, a absolvit Liceul de Artă și ulterior Facultatea de Artă din București.
Picioarele i-au înlocuit mâinile și a dezvoltat, în ani, o adevărată tehnică de supraviețuire cu ele. Mănâncă, gătește, spală, face orice cu picioarele, dar poate cel mai important – desenează. Și nu în orice fel, ci în ulei, pe pânză, ori în creion, portrete de o sensibilitate covârșitoare. Nu a vrut niciodată să i se plângă de milă, deși drumul nu i-a fost cel mai ușor în toți anii ce au trecut.
Paul Surugiu a rămas impresionat de povestea sa, și nu neapărat de faptul că picioarele i-au devenit membre vitale, ci de talentul său, de ingeniozitatea și tehnica din picturile sale.
Prin ART BY FUEGO, Marian a fost ajutat financiar pentru a putea continua să picteze și în acest fel să-și câștige existența în mod demn, lucru pe care-l face de ani buni de zile, el realizând într-un mall din București, portrete deosebite! Mult succes, Marian!

 

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
1 noiembrie 2016