Picturile lui Fuego au ajutat artiştii aflaţi într-o situaţie delicată

Ce spune artistul despre iniţiativa sa şi cum va continua proiectul

În ziua de astăzi, oameni sunt prea ocupați pentru a mai face bine. Iată că inițiativa lui Paul Surugiu – Fuego, aceea de a picta, șocantă pentru mulți, se mișcă și face o mulțime de fapte bune. Nimeni n-ar fi zis că Paul Surugiu, îndrăgit pentru vocea sa caldă și pentru piesele emoționante, are talent la pictură și mai mult decât atât, că se va apuca de asta cu seriozitate dând naștere proiectului „ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET!”.

Din luna octombrie, de când a lansat site-ul www.artbyfuego.ro și până în prezent, artistul a făcut numeroase gesturi față de marii artiști ai țării, a ajutat tineri aflați la început de drum și chiar pe unii cu grave probleme de sănătate.

Artistul spune că e totul pasiune și că satisfacția sa emormă este aceea că a putut face ceva pentru cei ce i-au alinat copilăria, pentru artiștii care-au slujit scena care acum și-a întors spatele de la ei. Astfel, au avut sărbători de iarnă mai liniștite și au beneficiat de ajutorul pictorului Paul Surugiu, Ilie Micolov, Aimee Iacobescu, Gheorghe Ursachi.

De asemenea, pictura lui Fuego a intrat, făcându-și simțită prezența prin opere de arta, si în casele unor alte nume mari ale scenei precum Tamara Buciuceanu, Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer, Irina Loghin care apreciază această muncă prin care colegii de breaslă ai lui Paul sunt suținuți. Faptele nu s-au oprit doar aici. Paul Surugiu a ajutat recent, prin intermediul unei emisiuni TV, un cuplu de tineri dansatori, campioni ai României. Aceștia vor beneficia, de la Fuego, prin proiectul său cu pictură, de costume, papuci și toate cele necesare deplasării la campionatul european.

Timp de trei săptămâni, în luna noiembrie, Paul Surugiu a dăruit copiilor cu probleme din Republica Moldova, zâmbete și muzica sa. Dincolo de ele, le-a dat cadouri îmbelșugate, dulciuri și mici atenții, pentru a le demonstra că „dar din dar se face Rai!” L-am întrebat pe Fuego când mai are timp de pictat și ce își propune să facă în continuare cu proiectul remarcabil:

“Nu mă las, orice-ar fi! Timp am puțin, ce-i drept, dar decât să-l pierd fără vreun rost, mai bine pictez, fac ce-mi place, mă relaxez și la final știu că pot și ajuta! Am pornit drumul acesta cu gândul că pot arăta lumii care-i pasiunea mea. Mai apoi mi-am dat seama că pot ajuta! Și îi pot ajuta pe colegii mei, care au nevoie de un sprijin cum nu vă imaginați, mai ales că pe unii dintre ei, scena și publicul i-a uitat lăsându-i abandonați.

Nu am nevoie de statui pentru asta, nu am nevoie eu de nici o laudă. Până la urmă am putut face ceva pentru ei cu ajutorul oamenilor care mi-au susținut inițiativa. Eu știu doar că arta mea, în forma ei, pentru că nu sunt un pictor spectaculos, cu studii de specialitate, sunt un om pasionant și conștiincios, trebuie să meargă mai departe și să fie văzută, pentru a sprijini și duce mai departe campania ARTĂ PENTRU SUFLET, demarată pentru a ajuta artiștii!”.

sursa: www.libertatea.ro, Vedete de la noi