Proiectul Art by Fuego – Artă pentru suflet, în casa familiei maestrului Petre Gălușanu

Cu toții avem oameni cărora trebuie să le mulțumim pentru ce suntem! Oameni de seamă care ne-au format, ne-au pus voință în parcurs, ne-au oferit șanse, făcând din noi, la vremea respectivă, visători cu acte in regulă, dar și viitori înțelepți în profesia pe care împreună cu ei ne-o alegeam.
Așa e viața – la un moment dat e nevoie de cineva care să apară și să o lovească drept în față pentru a evolua, la fel cum e nevoie de cineva și în viața maeștrilor care trebuie să-și lase cumva toate cunoștințele pe mâna cuiva. Un exemplu elocvent este maestrul PETRE GĂLUȘANU, cel care i-a fost mentor lui Paul Surugiu, care i-a scris primele creații și cel care i-a ghidat pașii în lumea muzicii.
Petre Gălușanu a fost o minune de om, după cum declară toți cei ce l-au cunoscut. Instrumentist valoros, orchestrator și compozitor deosebit, maestrul a fost un mare descoperitor de talente, trăindu-și viața muzicală, susținând tinerii talentați să evolueze. Printre ei – PAULA SELING, PAUL SURUGIU, MIHAI ONILĂ, CĂTĂLIN CRIȘAN și mulți alții.
Petre Gălușanu și-a dedicat întreaga existență muzicii, lansând în ani, alături de soliști remarcabili, piese de suflet. De profesie dascăl iscusit, el a știut cum să-i facă pe acei tineri să straluceasca și să creadă în visul lor. Dar dintre toți, cel mai special elev al său a fost Paul Surugiu. Apropiat al familiei, el a ținut permanent legătura cu doamna NUȚI GĂLUȘANU, soția maestrului, iar acum, după ani, prin proiectul său, intră în casa celui care i-a format pașii.
Memorabilă, de înscris în arhive este și povestea de dragoste dintre Petre Gălușanu și soția sa, care au trăit împreună peste 40 de ani. Petre Gălușanu a facut din Paul, la început, o mică parte din ceea ce este azi. Primul mare succes l-au avut împreună, în 1994, când câștigau trofeul “3 DIN 10 PENTRU UN SHOW” la TVR. Ulterior piesele lor au apărut pe diverse compilații, iar legătura a rămas statornică, până maestrul a pornit în veșnicie.
După ani, Fuego îi aduce un omagiu lui PETRE GĂLUȘANU lansând astă seară o piesă pe muzica sa, regândită într-o variantă fresh, de vară – AM ÎNCREDERE-N DRAGOSTEA TA, pe versurile ANDREEI ANDREI și orchestrația lui IVAN LINKOVSKII. Nu ratați momentul la ora 20.00!
sursa: www.facebook.com/artbyfuego