Radu Boroianu – „Paul Surugiu dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalți”

”FLORI DE ROUĂ” – Un eveniment de înaltă ținută, cu aer boem, unde au fost  expuse 40 de picturi realizate cu migală și măiestrie de către artist, ca un simbol al celor 40 de ani pe care-i va împlini pe 23 august. Scopul proiectului său este unul nobil – majoritatea fondurilor strânse din vânzarea picturilor merg către marile legende ale României – actori, cântăreți, scriitori, sportivi – care au nevoie de sprijinul său, dar și către tinerele talente, care trebuiesc încurajate și promovate.

Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, a spus că este o bucurie să vadă că „un artist care cântă de mulți ani își dedică o parte din timpul care îi mai rămâne pentru a picta”, demonstrând în acest fel că „sensibilitatea lui este multiplă”.

R.B.: Expoziția a fost dublă: pe de o parte un artist atât de remarcat și remarcabil într-un domeniu diferit de cel de față, își găsește timpul, sensibilitatea și talentul, suficient ca să ne bucure ochiul cu atâtea flori foarte bine realizate. Și, în plus, ultima parte a bucuriei este faptul că face lucrul acesta, aceată expoziție și această vânzare de talent, într-un scop caritabil.

Bucuria este că el dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalți. E foarte important să începem să știm că datorăm multora, că nu e nevoie să fim doar noi ceva în viață dacă nu știm să ne adresăm și celorlalți și să-i ajutăm pe ceilalți. Credeți-mă, sunt pictori mari care nu reușesc să transmită această sensibilitate.

Acesta i-a propus lui Paul Surugiu ca atunci când merge în străinătate pentru concerte să ia și tablourile sale cu el pentru a le arăta și românilor din afară.

P.S.: Am pus suflet în nașterea operelor mele și mă pot mândri cu niște timp investit cu folos. Cu pictura pot naște lumi noi, culori noi și știu că la un moment dat, una dintre creațiile mele va sta pe un perete și va fi admirată, nu neapărat pentru frumusețe, ci pentru sinceritatea și pasiunea puse în realizarea ei.

În primele opt luni de la lansarea proiectului „Artă pentru suflet” au fost susținute peste 50 de cazuri, printre acestea numărându-se mari nume ale artei românești și din Republica Moldova precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi.

Radu Boroianu
Președintele Institutului Cultural Român

Publicat de:
Fan Club Fuego Romania
11 iunie 2016