Șansa de a visa oferită prin proiectul ART BY FUEGO! Marian Andronachi, crescut într-un centru de plasament, este sprijinit de Paul Surugiu

Viața e o luptă fără învingători. E o cale continuă către o lumină pe care, de cele mai multe ori, n-ajungi să o prinzi. Întâmplător, în unele situații, aceeași viață cu tabieturi îndoielnice, lovește din unghiul frontal chiar înainte să apuci să-i cunoști ifosele și toate nebuniile prin care te va purta.
Este și cazul lui Marian Andronachi. Abandonat de părinți, crescut într-un centru de plasament, Marian nu a mers deloc până la vârsta de 17 ani. Acum are 19 și se află într-un program de integrare socială din orașul Fălești, Republica Moldova.
Merge cu ajutorul unui trepied, asta după ce a suferit, în toți acești ani, zeci de operații.
Dacă te uiți în ochii lui, îi vezi senini. Nu caută vinovați pentru soarta sa, nu-i pasă că a suferit și mai presus de toate, nu se gândește cu jale la trecut și cu indiferență la viitor. Luptă și crede că prin arta sa va face nu doar lumea sa mai frumoasă și mai deplină, dar și pe cea pe care o văd ceilalți în jurul său.Uneori, ne e greu să credem în povești. Cu atât mai puțin în cele tragice, dar tocmai acestea ne fac un duș rece și ne coboară pe pământ.
Marian croșetează, face obiecte de artă hand made din tot felul de materiale atipice, încercând să-și ocupe timpul cu folos și să-și continue existența. A avut mai multe expoziții la târguri de creație și este apreciat pentru perseverența sa. Prin ART BY FUEGO, Paul Surugiu l-a sprijinit pe Marian și pe bunul său prieten, Eduard Botusneanu, alături de care a pus bazele acestei îndeletniciri transformate în vocație. Minunile acestui proiect – pictura lui Fuego comercializată, iar din fondurile strânse realizându-se ajutoare către legende și tinere talente – nu pot fi descrise în cuvinte. Nu-i lobby managerial, ci efectiv nu poți îmbrăca în cuvinte sentimentul avut atunci când un om de 20 de ani, care nu știe ce-nseamnă bucurie, îți mulțumește și te asigură că nu te-ai înșelat în privința sa!

„Nu pot să nu reacționez când văd oameni care luptă, cu dinții, pentru viața lor și pentru punerea în lume, ca într-o piesă de teatru, a talentului lor. Merită să-i susțin, să le arăt că îmi pasă și că, prin voi și proiectul ART BY FUEGO, au un nou vis împlinit! Marian poate acum să facă în continuare ce-i place, poate să picteze și să croșeteze și poate, prin inițiativa ARTĂ PENTRU SUFLET, să-și procure cele necesare pasiunii lui. Viața merită clemență, iar oamenii buni o șansă!” (PAUL SURUGIU)