Schimbă Fuego muzica pe pictură? Află ce surpriză pregătește artistul săptămâna aceasta

Paul Surugiu este artistul romantic care emoționează mereu cu piesele sale. Are două turnee naționale în fiecare an, cu săli pline și încântă publicul cu mesaje frumoase și melodii sensibile. Anul trecut, în vară, a surprins pe toată lumea când a anunțat că se reapucă de o veche pasiune, pictura.
Zis și făcut! De atunci și până în prezent, artistul și-a dezvoltat aptitudinea pe care o are din copilărie, a pictat peste 150 de opere, a făcut un site național și a lansat și un proiect inedit, denumit Art by Fuego.
Inițiativa aceasta are un scop nobil – majoritatea fondurilor obținute din vânzarea tablourilor sale merg către marii artiști ai României, legende din mai multe domenii de activitate, care din păcate, în prezent, se află într-o situație grea. Paul Surugiu le alină bătrânețile, sprijinindu-i, oferindu-le totodată bucuria unui moment în care văd că cineva se mai gândește la ei și la activitatea pusă în slujba unei profesii. De asemenea, Fuego ajută și tinerele talente să poată evolua, să se poată lansa și să-și continue studiile pentru a ajunge să-și îndeplinească visele. Până în prezent, din luna octombrie de când a dat startul proiectului, interpretul a ajutat peste 40 de artiști mari și mici.
Iată că acum pasiunea aceasta ajunge într-o altă etapă. Cu surle și trâmbițe, de pe 1 pe 10 iunie, Paul Surugiu va avea prima sa expoziție oficială de pictură, într-un cadru distins, boem, la Casa de licitații Goldart din București, acolo unde iubitorii de artă și fanii săi vor putea admira ultimele opere cuprinse în expoziția „Flori de rouă”.

Noi l-am întrebat pe Fuego cât timp îi ocupă această pasiune, ce satisfacții îi aduce și dacă îi afectează asta cariera artistică. El ne-a mărturisit că este cea mai motivantă relaxare și că niciodată nu va înlocui muzica cu pictura, dar le va întrepătrunde frumos, mai ales că sunt în strânsă legătura și că poate ajuta prin asta, pe cei aflați la nevoie sau pe cei care-și pornesc acum drumul în artă:
“Muzica e una, pictura e alta. E o pasiune care-mi ocupă cu folos timpul liber și tocmai de asta îi încurajez pe toți cei care iubesc cu ardoare să facă ceva, să nu ezite să-și fructifice timpul liber. Eu sunt un autodidact, am învățat de unul singur tehnici, combinații cromatice și alte cele și am încercat, pe cât se poate, să fiu cât mai clar și mai echilibrat în pictura mea, mai ales că tablourile ajung în casele unor oameni.
Dar dincolo de satisfacția asta este aceea că pot ajuta. Îi pot sprijini pe cei care mi-au fost idoli, care mi-au alinat copilăria și care acum o duc greu. Pot fi alături de tinerii care acum se hotărăsc să pășească pe marea scenă și au nevoie de un îndemn, de un sprijin sau de o șansă! Până una alta, ca să vă convingeți de ce pot face, vă aștept la Goldart , de pe 1 pe 10 iunie pentru a vizita expoziția mea de picture Flori de rouă!“

Sursa: http://m.libertatea.ro/detalii/articol/schimba-fuego-muzica-pe-pictura-afla-ce-surpriza-pregateste-artistul-saptamana-aceasta-1497071