Violonista Mălina Ciobanu a fost sprijinită de proiectul lui Paul Surugiu-Fuego!

Muzica este limbajul acelor ce simt ca emoția ei poate fi mai presus de cuvinte. Muzica este creație, pasiune, devotament. Poate si din acest motiv exista artisti care, indiferent de opreliști, de timp si de drumuri, răzbat si reușesc sa demonstreze ca talentul si munca lor sunt mai presus de toate!
Un astfel de artist, suprem, cu suficientă vocație si o droaie de talent si expresivitate, este MALINA CIOBANU, violonista, un nume de care veți mai auzi in ani, atunci cand cu siguranța va cuceri marile scene ale lumii! Prin ART BY FUEGO, la Iasi, Paul Surugiu a sprijinit-o financiar pe Mălina, demonstrând ca acest proiect se implica in viitorul unor tineri cu atingere de geniu!
Si chiar nu sunt vorbe mari. Mălina Ciobanu are ceva, un foc lăuntric potolit prin vioara, o tehnica de exceptie, expresivitate, frumusete si candoare.
A impresionat audiența din Palatul Roznovanu, pe 23 septembrie, in cadrul evenimentului „PARFUMURI DE ALTĂDATĂ”, cand a interpretat fara cusur, cu sensibilitate, balada marelui Ciprian Porumbescu.
Mălina e un copil, de 18 ani acum, predestinat succesului. Deja se afla in Germania unde va face facultatea si unde isi va cultiva in continuare talentul. Cânta de la 7 ani, cu profesorul Calistrat Catargiu, la Colegiul Național de Artă „Octav Bancila” din Iași, fiind câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale la concursurile de specialitate. De la debutul său, a susținut peste 100 de concerte și recitaluri în țară și în străinătate (Grecia, Austria, Italia, Germania).
Fata aceasta speciala, a carei zi de nastere a fost saptamana aceasta miercuri, este un fenomen. Păcat ca nu-l cunoastem si nu-l putem aplauda, admira mai des din pricina mediocrității care ne acaparează. Pe scurt, Mălina are la activ mai mult de 50 de premii, dintre care amintim – Castigator al Concursului National „Sansa Ta – Bancpost impreuna cu Camerata Regala”, Laureat al Concursul International „Concertino Praga” – Cehia in 2016, Trofeul Concursul de Interpretare Instrumentala „W.A.Mozart” – Romania, Premiul 1 Concursul International „Erich Bergel” – Romania in 2015, Premiul 1 Concursul National „Victor Giuleanu” – Romania, Premiul „Elevul Anului” – Gala Modele Feminine, Premiul Special – Concursul National „Romani Pentru O Lume”, Premiul „Tinere Valori” in cadrul Galei „Oamenii Timpului”, Bursier al Programului „Tinere Talente” in cadrul Fundatiei Principesa Margareta a României, Premiul 1 Concursul International „Young Talents with Orchestra” – Italia, Premiul 1 Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala – Cluj-Napoca in 2013, Premiul 1 Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala – Timisoara, Premiul 3 Concursul International „Andrea Postachini” – Italia, Premiul 4 Concursul International „Kloster Schontal” – Germania, Premiul Special al Juriului Concursul International „Kloster Schontal” – Germania in 2011, Marele Premiu Concursul International „Lira de Aur”, Romania, Marele Premiu Concursul National „Jurjac”, Romania, Premiul 1 Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala – Cluj-Napoca in 2010, Premiul 1 Concursul International „Lira de Aur” – Romania, Premiul 1 Olimpiada Nationala de Interpretare Instrumentala – Alba-Iulia, Marele Premiu Concursul International „Paul Constantinescu” – Romania, Marele Premiu Concursul International„Remember Enescu” in 2009, Premiul 1 Concursul International „George Georgescu” – Romania, Premiul 1 Concursul International „Lira de Aur” – Romania in 2008. Are masterclass-uri cu Pierre Amoyal (Elvetia), Ida Haendel (S.U.A), Igor Oistrakh (Rusia/Belgia), Mihaela Martin (Germania), Liviu Casleanu (Germania), Gabriel Croitoru (Romania), Alexandru Tomescu (Romania), Sherban Lupu (SUA) si lista nu se oprește!
Un copil genial pe care ART BY FUEGO vi-l arata, susținând astfel cariera sa viitoare! CHAPEAU, MĂLINA!

 

 

sursa: www.facebook.com/artbyfuego
9 octombrie 2016